Voor de foodswap van deze maand zijn wij gekoppeld aan de blog van Elisabeth van der Ark. Op haar website ElisabethsMagazine kun je je uren vermaken. Je vindt hier heel veel fijne recepten, mooie verhalen, boekbesprekingen, maar ook prachtige gedichten. Daardoor is ze van alle markten thuis en waarschijnlijk voor veel mensen een inspiratie.

Hartige koekjes

Deze keer hebben wij gekozen voor de courgette pannenkoekjes van Elisabeth. Deze hebben wij omgedoopt tot courgette spinazie koekjes. Dit zijn hartige koekjes met daarin lekker veel courgette en spinazie verstopt. We hebben er helemaal onze eigen draai aangegeven en het recept ziet er dus wel wat anders uit dan het recept van Elisabeth, maar daardoor niet minder smakelijk. Bij de courgette spinazie koekjes hebben we ook nog een lekkere frisse dip gemaakt.

Courgette spinazie koekjes

Recipe by Esther
0.0 from 0 votes
Course: BijgerechtDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Bereidingstijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 1 courgette

  • 1 sjalot

  • 1 teentje knoflook

  • 50 gr geraspte pittige kaas

  • 100 gr verse spinazie

  • 1 ei

  • 50 gr bloem

  • zonnebloemolie

  • zout en peper

  • Voor de dip:
  • 50 ml Griekse yoghurt

  • bieslook

  • 1 teentje knoflook

  • 1 limoen

Bereiding

  • Snipper de sjalot en de knoflook. Hak de spinazie grof.
  • Was de courgette en rasp deze grof. Doe de geraspte courgette in een schone theedoek en knijp het vocht eruit. Of doe dit in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit.
  • Doe de courgette in een kom en meng de spinazie, sjalot, knoflook en geraspte kaas erdoor.
  • Kluts het ei en voeg dit samen met de bloem toe aan de courgette. Meng dit goed door elkaar tot je een beslag hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Neem een koekenpan en verwarm hierin een scheutje zonnebloemolie. Leg een aantal hoopjes van het mengsel in de pan en druk deze plat. Bak de koekjes per zijde in zo’n 5 minuten mooi goudbruin. Laat de koekjes uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Maak ondertussen de dip. Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje en pers hierbij de knoflook. Voeg het sap van de limoen en wat fijngehakte bieslook toe en meng door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
courgette-spinazie-koekjes2
Tip van Esther

Lekker als snack bij de borrel, lunch of als bijgerecht bij een avondmaaltijd. Je kunt alle kanten op met dit gerecht!

Heb je de courgette spinazie koekjes gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.

Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

christmas-cookies

Christmas cookies

Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

Lees verder »