Voor de foodswap van deze maand zijn wij gekoppeld aan de blog van Elisabeth van der Ark. Op haar website ElisabethsMagazine kun je je uren vermaken. Je vindt hier heel veel fijne recepten, mooie verhalen, boekbesprekingen, maar ook prachtige gedichten. Daardoor is ze van alle markten thuis en waarschijnlijk voor veel mensen een inspiratie.
Hartige koekjes
Deze keer hebben wij gekozen voor de courgette pannenkoekjes van Elisabeth. Deze hebben wij omgedoopt tot courgette spinazie koekjes. Dit zijn hartige koekjes met daarin lekker veel courgette en spinazie verstopt. We hebben er helemaal onze eigen draai aangegeven en het recept ziet er dus wel wat anders uit dan het recept van Elisabeth, maar daardoor niet minder smakelijk. Bij de courgette spinazie koekjes hebben we ook nog een lekkere frisse dip gemaakt.
Courgette spinazie koekjes
10
stuks20
minutesIngrediënten
1 courgette
1 sjalot
1 teentje knoflook
50 gr geraspte pittige kaas
100 gr verse spinazie
1 ei
50 gr bloem
zonnebloemolie
zout en peper
- Voor de dip:
50 ml Griekse yoghurt
bieslook
1 teentje knoflook
1 limoen
Bereiding
- Snipper de sjalot en de knoflook. Hak de spinazie grof.
- Was de courgette en rasp deze grof. Doe de geraspte courgette in een schone theedoek en knijp het vocht eruit. Of doe dit in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit.
- Doe de courgette in een kom en meng de spinazie, sjalot, knoflook en geraspte kaas erdoor.
- Kluts het ei en voeg dit samen met de bloem toe aan de courgette. Meng dit goed door elkaar tot je een beslag hebt. Breng op smaak met peper en zout.
- Neem een koekenpan en verwarm hierin een scheutje zonnebloemolie. Leg een aantal hoopjes van het mengsel in de pan en druk deze plat. Bak de koekjes per zijde in zo’n 5 minuten mooi goudbruin. Laat de koekjes uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Maak ondertussen de dip. Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje en pers hierbij de knoflook. Voeg het sap van de limoen en wat fijngehakte bieslook toe en meng door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.