Geniet van de rijke en frisse smaak van zelfgemaakte groene pesto

Pesto is een populair Italiaanse saus die je op heel veel verschillende manieren in gerechten kunt verwerken. Denk aan pasta’s, sandwiches, diverse salades, door de lasagne of bij een stukjes vis of kip. Het is toch echt wel veel lekkerder en smaakvoller om zelf je pesto te maken. Je kunt de verse groene pesto maken in een vijzel, maar voor het gemak kan dit ook prima in een keukenmachine. De felgroene kleur van pesto komt van de verse basilicumblaadjes, die boordevol antioxidanten en andere heilzame voedingsstoffen zitten. Knoflook en pijnboompitten voegen smaak en diepte toe aan de saus, terwijl de Parmezaanse kaas een zoute en pittige smaak geeft.

Nooit meer zonder pesto

Wij hebben de pesto nog lekkerder gemaakt door er wat muntblaadjes en rucola aan toe te voegen, een ware smaakexplosie. Bewaar de pesto een week in de koelkast of maak porties en vries deze in. Op deze manier heb je altijd je homemade pesto bij de hand.

Verse groene pesto

Verse groene pesto

Recipe by Esther
5.0 from 1 vote
Course: BijgerechtenCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

schaaltje
Voorbereiding

10

minutes
Bereiding

10

minutes
Total time

20

minutes

Ingrediënten

  • 3 grote handen basilicum

  • 1 handje munt blaadjes

  • 2 handjes rucola

  • 30 gr pijnboompitten

  • 1 teentje knoflook

  • 30 gr Parmezaanse kaas

  • olijfolie extra vierge

  • peper en zout

Bereiding

  • Pluk de blaadjes basilicum en munt. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie tot ze goudbruin zijn, dat ruikt zo lekker….
  • Doe de basilicum, munt, rucola, pijnboompitjes en de Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Doe hierbij een flinke scheut olijfolie en pers de knoflook erboven. En laat de keukenmachine nu maar draaien totdat er een mooie gladde massa ontstaat.
  • Breng de pesto op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Proef de pesto en pas indien nodig de smaak aan met extra zout en peper.
  • Mocht je de pesto te droog vinden, voeg dan nog een scheutje olijfolie toe tot de gewenste structuur ontstaat.
  • Nu is je pesto klaar om te worden gebruikt in elk recept dat je maar wilt. De toegevoegde munt en rucola geven deze pesto een unieke frisse smaak.

Tip van Esther

Je kunt de verse groene pesto in porties invriezen in een ijsblokjesvorm. Heel handig en zo heb je altijd verse pesto bij de hand.

Heb je de verse groene pesto gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.

Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

christmas-cookies

Christmas cookies

Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

Lees verder »