Het ontbijt wordt vaak gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Het geeft ons de nodige energie en voedingsstoffen om een goede start van de dag te maken. Maar met alle drukke agenda’s en wekkers die vroeg afgaan, kan het een uitdaging zijn om in de ochtend een gezond en lekker ontbijt te maken, laat staan om ervan te genieten. Laten wij hier nu de oplossing voor hebben, deze mini ontbijttaartjes met frambozen.
Wat zijn mini ontbijttaartjes?
Mini ontbijttaartjes zijn eigenlijk kleine gezonde cakejes die meestal worden gemaakt met gezonde ingrediënten zoals havermout, amandelmeel, fruit en noten. Ze zijn heel makkelijk om te maken, ideaal om mee te nemen onderweg en je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten. Wij hebben gekozen voor een variant met frambozen.
Voordelen van de taartjes
De mini ontbijttaartjes hebben vele voordelen, waaronder:
Gemak: Ze zijn gemakkelijk en snel te maken en kunnen van tevoren worden bereid. Ze kunnen in de koelkast, in een luchtdichte verpakking, voor een aantal dagen bewaard worden of in de vriezer voor een paar maanden. Zo heb je altijd een snel ontbijtje bij de hand op de drukke ochtenden.
Voedzaam: Door de gezonde ingrediënten zoals havermout, zijn de taartjes zeer voedzaam en heb je langer een verzadigd gevoel.
Veelzijdig: Je kunt alle kanten op met de ontbijttaartjes, varieer met verschillende gezonde ingrediënten, zoals fruit of voeg eens een handje noten toe aan het beslag. Of denk eens aan kruiden, zoals kaneel, koekkruiden of zelf kardemom.
Handige extra tips:
Gebruik rijpe bananen: De rijpe bananen zijn zachter en ook nog eens veel zoeter van smaak. Zo geven ze een lekkere zoete smaak aan de taartjes en hoef je er geen extra zoetstoffen aan toe te voegen.
Voeg noten of chocolade toe: Door wat noten of extra pure chocolade stukjes toe te voegen, krijgen ze wat textuur en extra smaak.
Probeer verschillende toppings: je kunt de taartjes aftoppen met vers fruit of bijvoorbeeld een beetje agave siroop voor extra zoetheid.
Kortom, de mini ontbijttaartjes met frambozen zijn een makkelijke, heerlijke en voedzame manier om je dag te beginnen!
Mini ontbijttaartjes met frambozen
6
stuks15
minutes25
minutes40
minutesIngrediënten
50 gr havermout
50 gr amandelmeel
2 eieren
1 el kwark
2 bananen
1 el bakpoeder
50 gr frambozen
1 tl cacaopoeder
1 el honing
zout
zonnebloemolie
6 kleine ronde bakjes diameter ca. 8 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de bakjes in met zonnebloemolie.
- Prak de bananen helemaal fijn met een vork. Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Kluts de eieren in een bakje.
- Meng in een kom de geprakte banaan, geklutste eieren, havermout, amandelmeel, kwark, bakpoeder, cacaopoeder en een snuf zout met een spatel tot een mooi beslagje.
- Verdeel het beslag over de bakjes. Vul ze niet helemaal tot de rand, maar laat een randje vrij.
- Top de taartjes af met de frambozen en druk deze een beetje in het beslag.
- Zet de taartjes in de oven voor ca. 25 minuten, totdat ze mooi bruin zijn. Gebruik eventueel een satéprikker om te controleren of ze gaar zijn. Steek de prikker in een taartje, als deze er schoon uit komt, zijn ze gaar.