Appel blauwe bessen cake

Aanstaande zondag is het weer Moederdag en dat kunnen wij niet stilletjes voorbij laten gaan! Want wat moeten we toch zonder onze moeders op deze wereld? Ze staan altijd voor je klaar en zijn ontzettend lief, tenminste die van ons wel! Wij vinden dan ook niets leuker om wat lekkers te bakken voor haar en hiermee te verwennen. Bak deze heerlijke appel blauwe bessen cake, dit zal zeker een succes zijn!

Naast onze moeders moeten we ook zeker niet de oma’s vergeten. Ga jij je moeder of oma dit jaar verrassen of verwennen met bijvoorbeeld een ontbijtje op bed? Ga je een cadeau voor haar kopen of lekker uit eten of brunchen? We zijn benieuwd hoe jullie Moederdag doorbrengen!

Appel blauwe bessen cake

0 from 0 votes
Recipe by Esther Course: BakkenCuisine: FransDifficulty: Makkelijk
Aantal

10-12

personen
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

40

minutes
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 185 gr bloem

  • 185 gr ongezouten roomboter + extra om in te vetten

  • 3 eieren op kamertemperatuur

  • 185 gr lichte basterdsuiker

  • 1 citroen

  • 2 tl bakpoeder

  • 3 grote zoete appels

  • 150 gr blauwe bessen

  • 1 tl kaneel

  • 3 el abrikozenjam

  • zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de bakvorm in met roomboter en bekleed deze met bakpapier.
  • Mix in een kom de boter met de suiker romig in ongeveer 5 minuten. Doe dit met een handmixer of een keukenmachine. Voeg hierbij de rasp van de citroen.
  • Voeg één voor één de eieren toe tot ze helemaal zijn opgenomen. Zet de mixer niet op de hoogste stand, het geheel moet luchtig blijven.
  • Zeef hierna boven de kom de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout. Spatel dit door het mengsel tot een mooi beslag.
  • Was de blauwe bessen en voeg deze toe aan het beslag en meng dit goed door. Verdeel het beslag over de bakvorm.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Verdeel de appel over de cake.
  • Zet de cake in de oven voor ongeveer 40 minuten.
  • Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar.
  • Verwarm de abrikozenjam in een pannetje. Als de cake uit de oven komt, bestrijk je de cake met de jam, zodat deze mooi gaat glanzen.
  • Lekker met een bol ijs of een toef slagroom!

appel-blauwe-bessen-cake3
Tip van Esther

Je kunt de blauwe bessen uiteraard ook weglaten of voor ander fruit kiezen. Kies de favorieten van je moeder!

appel-blauwe-bessen-cake2

Heb je de appel blauwe bessen cake gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.

Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

rabarber-taartjes

Rabarber taartjes

Friszuur met zoet Mogen wij even jullie aandacht? Hoe mooi en kleurrijk zien deze rabarber taartjes eruit! Het zure van de rabarber combineert perfect met

Lees verder »
shakshuka

Shakshuka

Een gerecht van eieren gepocheerd in een saus van tomaten en paprika, dat is shakshuka, een soort van stoofpotje. Op smaak gebracht met lekkere en

Lees verder »