Het is weer eind augustus en tijd voor een foodblog swap. Wij zijn lid van een leuke facebook groep met andere foodblfoggers en elke maand wordt er een foodblog swap georganiseerd. Iedereen krijgt een collega blog toegewezen en dan ga je aan de slag met een recept van een andere blogger. Deze maand zijn wij wederom gekoppeld aan het blog van Claudia, genaamd Claudia’s Keuken. Claudia is een grote fan van de mediterrane keuken, deze liefde is niet zo gek aangezien ze 12 jaar in Griekenland heeft gewoond met haar Griekse man. Op haar website vindt je daarom ook veel recepten gebaseerd op de mediterrane keuken, heerlijk! Deze maand hebben wij de biftekia gemista gemaakt, oftewel Griekse gevulde hamburgers. De twist die wij aan dit gerecht hebben gegeven is dat we er gedroogde tomaten en muntblaadjes doorheen hebben gedaan.

Biftekia Gemista zijn eigenlijk gewoon met feta gevulde hamburgers met Griekse kruiden. Deze hamburgers zijn makkelijk te maken, lekker sappig en vooral erg lekker, zelf zonder feta zijn ze heerlijk. Wij hebben er nog fijngesneden, zongedroogde tomaatjes tussen gedaan wat de hamburgers nog meer smaak gaf. De burgers kun je lekker op een broodje serveren met een grote klodder tzatziki, maar deze keer hebben wij ze geserveerd met een eenvoudige Griekse salade en zoete aardappeltjes uit de oven.

Biftekia Gemista

0 from 0 votes
Recipe by Kevin Course: BijgerechtCuisine: GrieksDifficulty: Makkelijk
Aantal burgers

6

stuks
Voorbereiding

30

minutes
Kook tijd

10

minutes

Ingrediënten

  • Voor de hamburgers
  • 1 1 ui

  • 1 teentje 1 knoflook

  • 2 theelepel 2 olijfolie

  • 500 gram 500 rundergehakt

  • 3 takjes 3 tijm, fijngehakt

  • 8 8 muntblaadjes, fijngehakt

  • 1 1 ei

  • 4 eetlepels 4 paneermeel

  • zout

  • peper

  • Voor de vulling
  • 150 gram 150 fetakaas

  • 6 6 Zongedroogde tomaten

Bereiding

  • Snij de ui in hele fijne stukjes
  • Meng in een grote kom de gehakt, tijm, fijn gehakte muntblaadjes, het ei, de paneermeel en peper en zout.
  • Verdeel het gehaktmengsel nu in 6 gelijke porties en maak er ballen van en druk met je vinger een gat in deze ballen.
  • Vul nu elke bal met een stuk feta en en gedroogde tomaat en maak er een hamburger van, deze is natuurlijk wat dikker dan een normale hamburger, want er zit namelijk feta tussen.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de hamburgers in ongeveer 10 minuten rondom bruin.
  • Serveer met een eenvoudige Griekse salade en zoete aardappeltjes uit de oven.
Biftekia Gemista
Tip van Kevin

Lekker op een vers hard broodje met een grote klodder tzatziki.

Biftekia Gemista

Heb je de Biftekia Gemista gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.

Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

nectarine-cobbler

Nectarine cobbler

Amerikaans dessert Een cobbler is een Amerikaans recept wat bestaat uit een fruitvulling en een deegbeslag. Daarna gaat het in de oven en heb je

Lees verder »
Biftekia Gemista

Biftekia Gemista

Het is weer eind augustus en tijd voor een foodblog swap. Wij zijn lid van een leuke facebook groep met andere foodblfoggers en elke maand

Lees verder »