Het is weer eind augustus en tijd voor een foodblog swap. Wij zijn lid van een leuke facebook groep met andere foodblfoggers en elke maand wordt er een foodblog swap georganiseerd. Iedereen krijgt een collega blog toegewezen en dan ga je aan de slag met een recept van een andere blogger. Deze maand zijn wij wederom gekoppeld aan het blog van Claudia, genaamd Claudia’s Keuken. Claudia is een grote fan van de mediterrane keuken, deze liefde is niet zo gek aangezien ze 12 jaar in Griekenland heeft gewoond met haar Griekse man. Op haar website vindt je daarom ook veel recepten gebaseerd op de mediterrane keuken, heerlijk! Deze maand hebben wij de biftekia gemista gemaakt, oftewel Griekse gevulde hamburgers. De twist die wij aan dit gerecht hebben gegeven is dat we er gedroogde tomaten en muntblaadjes doorheen hebben gedaan.
Biftekia Gemista zijn eigenlijk gewoon met feta gevulde hamburgers met Griekse kruiden. Deze hamburgers zijn makkelijk te maken, lekker sappig en vooral erg lekker, zelf zonder feta zijn ze heerlijk. Wij hebben er nog fijngesneden, zongedroogde tomaatjes tussen gedaan wat de hamburgers nog meer smaak gaf. De burgers kun je lekker op een broodje serveren met een grote klodder tzatziki, maar deze keer hebben wij ze geserveerd met een eenvoudige Griekse salade en zoete aardappeltjes uit de oven.
Biftekia Gemista
6
stuks30
minutes10
minutesIngrediënten
- Voor de hamburgers
1 ui
1 teentje knoflook
2 theelepel olijfolie
500 gram rundergehakt
3 takjes tijm, fijngehakt
8 muntblaadjes, fijngehakt
1 ei
4 eetlepels paneermeel
zout
peper
- Voor de vulling
150 gram fetakaas
6 Zongedroogde tomaten
Bereiding
- Snij de ui in hele fijne stukjes
- Meng in een grote kom de gehakt, tijm, fijn gehakte muntblaadjes, het ei, de paneermeel en peper en zout.
- Verdeel het gehaktmengsel nu in 6 gelijke porties en maak er ballen van en druk met je vinger een gat in deze ballen.
- Vul nu elke bal met een stuk feta en en gedroogde tomaat en maak er een hamburger van, deze is natuurlijk wat dikker dan een normale hamburger, want er zit namelijk feta tussen.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de hamburgers in ongeveer 10 minuten rondom bruin.
- Serveer met een eenvoudige Griekse salade en zoete aardappeltjes uit de oven.