Deze maand was het weer tijd voor een foodblog swap. Wij waren deze keer gekoppeld aan het blog kvankoken.com van de in Portugal wonende Liz. En man! Wat een leuk blog heeft Liz. Een blog met heel veel lekkere recepten en dat Liz in Portugal woont is wel te merken, want ze heeft ook heel veel Portugese recepten, heerlijk! Zeker eentje om op te slaan in onze favorieten. Na een lange zoektocht zijn wij uitgekomen op het recept Bloemkool curry met kikkererwten.
Dus een lekker vegetarisch gerecht met rijst en een eitje. Wij hebben er nog wat extra groenten aan toegevoegd, dus hebben we ook wat gespeeld met de hoeveelheid aan “natte” ingrediënten om er echt nog een lekkere curry van te maken. Het is een heerlijk, niet al te moeilijk, recept dat lekker op het vuur staat te pruttelen en ook de volgende dag nog lekker gegeten kan worden.
Bloemkool curry met kikkererwten
4
personen30
minutes30
minutes1
hourIngrediënten
1 kleine Bloemkool
200 gram Verse spinazie
2 blikjes Kikkererwten
1 ui
2 teentjes Knoflook
4 cm Gemberwortel
2 blikken Tomatenstukjes à 400 gram
1 Rode paprika
1 Courgette
150 ml Kokosmelk
1,5 el Kurkuma
2 el Garam masala
1 scheutje Yoghurt
2 kopjes Rijst
1 handje Gebakken uitjes
4 Hardgekookte eieren
Bereiding
- Kook de rijst volgens het recept op de verpakking en kook de 4 eitjes gaar
- Snipper de ui en snij de courgette en paprika in stukjes
- Snij de gemberwortel en de knoflook in dunne reepjes
- Snij de bloemkool in roosjes
- Spoel de kikkererwten onder stromend water
- Verhit wat zonnebloemolie en fruit de ui tot deze glazig wordt
- Voeg vervolgens de gember en de knoflook toe
- Na 3 minuten voeg je de paprika, courgette en de bloemkool toe
- Is de bloemkool een beetje gekleurd voeg dan de kruiden toe
- Na een paar minuutjes voeg je de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en laat je het geheel rustig door pruttelen
- Na een paar minuten voeg je de kikkererwten toe
- Bak ondertussen in een andere pan de verse spinazie gaar en snij deze fijn en voeg deze toe aan de curry
- Schep de rijst op een bord en de curry ernaast, maak af met gebakken uitjes