Bloemkool curry met kikkererwten

Deze maand was het weer tijd voor een foodblog swap. Wij waren deze keer gekoppeld aan het blog kvankoken.com van de in Portugal wonende Liz. En man! Wat een leuk blog heeft Liz. Een blog met heel veel lekkere recepten en dat Liz in Portugal woont is wel te merken, want ze heeft ook heel veel Portugese recepten, heerlijk! Zeker eentje om op te slaan in onze favorieten. Na een lange zoektocht zijn wij uitgekomen op het recept Bloemkool curry met kikkererwten

Dus een lekker vegetarisch gerecht met rijst en een eitje. Wij hebben er nog wat extra groenten aan toegevoegd, dus hebben we ook wat gespeeld met de hoeveelheid aan “natte” ingrediënten om er echt nog een lekkere curry van te maken. Het is een heerlijk, niet al te moeilijk, recept dat lekker op het vuur staat te pruttelen en ook de volgende dag nog lekker gegeten kan worden.

Bloemkool curry met kikkererwten

0 from 0 votes
Recipe by Kevin Course: HoofdgerechtenCuisine: OostersDifficulty: Makkelijk
Personen

4

personen
Prep time

30

minutes
Cooking time

30

minutes
Total time

1

hour 

Ingrediënten

  • 1 kleine Bloemkool

  • 200 gram Verse spinazie

  • 2 blikjes Kikkererwten

  • 1 ui

  • 2 teentjes Knoflook

  • 4 cm Gemberwortel

  • 2 blikken Tomatenstukjes à 400 gram

  • 1 Rode paprika

  • 1 Courgette

  • 150 ml Kokosmelk

  • 1,5 el Kurkuma

  • 2 el Garam masala

  • 1 scheutje Yoghurt

  • 2 kopjes Rijst

  • 1 handje Gebakken uitjes

  • 4 Hardgekookte eieren

Bereiding

  • Kook de rijst volgens het recept op de verpakking en kook de 4 eitjes gaar
  • Snipper de ui en snij de courgette en paprika in stukjes
  • Snij de gemberwortel en de knoflook in dunne reepjes
  • Snij de bloemkool in roosjes
  • Spoel de kikkererwten onder stromend water
  • Verhit wat zonnebloemolie en fruit de ui tot deze glazig wordt
  • Voeg vervolgens de gember en de knoflook toe
  • Na 3 minuten voeg je de paprika, courgette en de bloemkool toe
  • Is de bloemkool een beetje gekleurd voeg dan de kruiden toe
  • Na een paar minuutjes voeg je de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en laat je het geheel rustig door pruttelen
  • Na een paar minuten voeg je de kikkererwten toe
  • Bak ondertussen in een andere pan de verse spinazie gaar en snij deze fijn en voeg deze toe aan de curry
  • Schep de rijst op een bord en de curry ernaast, maak af met gebakken uitjes
Bloemkool curry met kikkererwten
Tip van Kevin

Wissel lekker af met diverse groenten, maak er je eigen feest van!

Bloemkool curry met kikkererwten

Heb je de bloemkool curry met kikkererwten gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.

Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

rabarber-taartjes

Rabarber taartjes

Friszuur met zoet Mogen wij even jullie aandacht? Hoe mooi en kleurrijk zien deze rabarber taartjes eruit! Het zure van de rabarber combineert perfect met

Lees verder »
shakshuka

Shakshuka

Een gerecht van eieren gepocheerd in een saus van tomaten en paprika, dat is shakshuka, een soort van stoofpotje. Op smaak gebracht met lekkere en

Lees verder »