De maand oktober is weer voorbij gevlogen en is het dus weer tijd voor de maandelijkse ‘Foodswap’. Deze keer zijn wij gekoppeld aan de blog ‘Pienskeuken’. Haar motto is ‘gezond genieten’ en dat zie je ook zeker terug op haar blog. Ze voelt zich helemaal thuis in de keuken en ze richt zich vooral op eenvoudige recepten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes en geraffineerde suikers. Erg leuk om te zien hoe ze op deze manier zulke leuke gerechten tevoorschijn tovert. Extra bijzonder aan haar blog is dat ze ook een online shop heeft waar je gezonde en heerlijke lekkernijen kunt bestellen die door Pauline gemaakt worden en zo op je deurmat vallen. Op deze manier hoef je dus niet zelf in de keuken te staan, wat een leuk concept is dat!

Gezonde snack

We hebben gekozen voor de pinda bananenrepen en die omgetoverd tot choco noten bananenbars. En wauw, wat zijn deze lekker! We zijn niet zo bekend met rijststroop en hebben deze vervangen voor agave siroop. Daarbij hebben we ook wat stukjes pure chocolade aan de bars toegevoegd. Deze repen zijn echt een feestje om te maken samen met de kids. Daarna hebben ze een heerlijke gezondere snack waar ze van zullen smullen. Echt een aanrader en ook nog eens zo gemaakt.

Choco noten bananenbars

Recipe by Esther
0.0 from 0 votes
Course: Snacks/HapjesDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

20

minutes
Total time

30

minutes

Ingrediënten

  • 2 bananen

  • 50 gr pindakaas

  • 50 gr agave siroop

  • 75 gr gemengde ongezouten noten

  • 35 gr rozijnen

  • 40 gr pure chocolade grof gehakt

  • 75 gr havermout

  • Ovenschaal van ca. 12×20 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de ovenschaal met bakpapier.
  • Prak de bananen helemaal fijn en doe deze in een kom. Voeg hierbij de pindakaas en agave siroop en meng dit grondig door elkaar.
  • Dan voeg je de noten, rozijnen, havermout en chocolade toe en meng alles goed door elkaar tot een mooi beslag.
  • Doe het beslag in de ovenschaal en strijk het goed glad met de bolle kant van een lepel. Mocht dit een beetje plakkerig zijn, maak de lepel dan nat.
  • Zet de schaal voor 20 minuten in de oven en check daarna met een satéprikker of het geheel gaar is. Steek de prikker erin, als deze er schoon uit komt is het gaar.
  • Laat helemaal afkoelen voordat je er repen van gaat snijden.
choco-noten-bananenbars3
Tip van Esther

De choco noten bananenbars kun je afgesloten voor een week bewaren of vries ze per stuk in, zodat je naar behoefte steeds een reep kunt pakken.

choco-noten-bananenbars2

Heb je de choco noten bananenbars gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.

Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

christmas-cookies

Christmas cookies

Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

Lees verder »