Feestelijke carpaccio krans

Zoek je nog een mooi en lekker voorgerecht tijdens het kerstdiner? Stop dan met zoeken en maak deze feestelijke carpaccio krans. Je zult er de show mee stelen, want het is een plaatje om naar te kijken. En het fijne is dat het ook makkelijk klaar te maken is, want je zult je handen al vol genoeg hebben aan de overige gangen die je gaat bereiden. Op deze manier hoef je ook niet alle borden op te maken, maar kan iedereen zelf van de carpaccio krans pakken. Dat is toch ideaal?

Extra twist

We hebben de carpaccio krans een extra twist gegeven door er knapperige kaasstengels bij te maken. Dit krokantje maakt het gerecht helemaal af! Ook kun je van de bladerdeeg leuke kaassterren maken, zo wordt de krans nog feestelijker dan dat hij al is. Maak er iets moois van!

Feestelijke carpaccio krans

Recipe by Esther
0.0 from 0 votes
Course: VoorgerechtDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

15

minutes
Total time

25

minutes

Ingrediënten

  • 240 gr carpaccio

  • 85 gr veldsla

  • 85 gr rucola

  • 30 gr pijnboompitjes

  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas

  • 2-3 el truffelmayonaise

  • 1/2 granaatappel

  • 2 plakjes bladerdeeg

  • 1 ei

  • 1 el sesamzaadjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snij ieder plakje bladerdeeg in 4 gelijke repen. Kluts het eitje en bestrijk hiermee de repen bladerdeeg. Verdeel de kaas erover en daarna de sesamzaadjes. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
  • Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Rol de granaatappel over je werkblad, zodat de pitjes los komen en snij hem doormidden. Houdt de granaatappel boven een kom en sla met een houten lepel aan de bovenkant van de appel, zodat de pitjes in je kom vallen. Verwijder nog wel even de meegekomen velletjes.
  • Maak in de tussentijd de carpaccio krans. Neem een mooie grote schaal of bord en verdeel hierover eerst de veldsla en de rucola in een ring.
  • Verdeel nu de plakjes carpaccio over de sla, de pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en granaatappelpitjes.
  • Maak af met de truffelmayonaise en serveer met de krokante kaasstengels.
feestelijke-carpaccio-krans2
Tip van Esther

Zijn er meer liefhebbers van vis? Maak de krans dan met bijvoorbeeld gerookte zalm.

Heb je de feestelijke carpaccio krans gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.

Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

christmas-cookies

Christmas cookies

Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

Lees verder »