Tijdens de warme zomerdagen heb je niet veel zin om in de keuken te staan en is een maaltijd laten bezorgen erg aantrekkelijk. Maar vaak is deze optie niet erg gezond. Wij hebben het perfecte gerecht voor deze warme dagen, een frisse salade met gegrilde groene asperges. Super gezond, makkelijk en snel klaar te maken en bovenal heel erg lekker!
Wist je dat groene asperges, in tegenstelling tot witte asperges, boven de grond groeien? Doordat ze zonlicht krijgen, hebben ze de mooie groene kleur. Ze zijn het hele jaar door wel te verkrijgen in de winkel, dus je hoeft nooit bang te zijn om mis te grijpen.
Frisse salade met gegrilde groene asperges
2
servings20
minutesIngrediënten
350 gr groene asperges
150 gr witte druiven
150 gr feta kaas
1/4 komkommer
1 avocado
1 teentje knoflook
rucola
40 gr pijnboompitten
olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 el citroensap
1 el honing
zout en peper
Bereiding
- Was de asperges en snij 2 cm van onderkant. Snij de asperges in de lengte door de helft.
- Pers de knoflook en meng dit met 4 eetlepels olijfolie. Smeer de asperges hiermee in. Grill de asperges op een grill of in een grillpan voor ongeveer 5 minuten.
- Halveer de druiven. Schaaf met een kaasschaaf linten van de komkommer. Snij de avocado in plakjes. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie.
- Maak de dressing door 2 el olijfolie, balsamicoazijn, citroensap en honing te mengen.
- Verdeel wat rucola over de borden en leg daarop de gegrilde asperges. Hierover verdeel je de druiven, avocado en de linten komkommer.
- Brokkel als laatste de feta over de salade en maak af met de pijnboompitten en de dressing.
- Breng eventueel op smaak met zout en peper.