Veel mensen zullen denken: spruitjes tijdens het kerstdiner? Jazeker, want spruitjes zijn echt ontzettend lekker. Je moet de spruitjes ook niet koken, want dan blijven ze bitter en worden ze te zacht. Rooster de spruitjes met kruiden in de oven, dan krijgen ze een heerlijke nootachtige smaak. Spruitjes zijn op dit moment volop verkrijgbaar en daarnaast ook nog eens heel gezond en goed voor je weerstand.
Perfecte comi
Mocht je niet van spruitjes houden, willen we je toch aanraden dit gerecht een keer te proberen. We hebben de spruiten eerst op smaak gebracht en daarna geroosterd in de oven. De combinatie met de amandelen en de burrata, maakt dit een fantastisch bijgerecht voor het kerstmenu. Jong en oud zullen hiervan smullen en wellicht vragen om meer.
Geroosterde spruitjes met burrata
4
servings15
minutes20
minutes35
minutesIngrediënten
500 gr spruiten
1 el balsamicoazijn
1 bol burrata
60 gr blanke amandelen
2 rode uien
2 tl mosterd
1 tl tijm
1 tl uienpoeder
peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Maak de spruitjes schoon door het kontje eraf te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Snij de spruitjes in plakjes en doe in een kom.
- Voeg de mosterd, balsamicoazijn, uienpoeder en tijm toe en meng alles door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Snij de rode uien in parten.
- Verdeel de spruitjes en de rode ui over de bakplaat en schuif in de oven voor ongeveer 20 minuten. Schep halverwege een keer om.
- Rooster in de tussentijd de amandelen in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
- Haal de spruitjes uit de oven en doe in een mooie schaal. Verdeel hierover de amandelen. Scheur de burrata in stukken en leg dit op de spruitjes.