Nog maar een paar dagen en dan barsten de kerstdagen weer los. Iedereen is op dit moment druk bezig met alle voorbereidingen om er zo een onvergetelijke kerst van te maken. Samen met je geliefden en dierbaren bij elkaar zijn, heerlijk eten of gezellig spelletjes doen. Een andere leuke activiteit om te doen in de kerstvakantie is een lekkere traktatie maken samen met de kids. Laten wij daar nou een perfect recept voor hebben!
Kerstkransjes en chocolade
Voor deze kerst chocolade bars heb je niet eens een oven nodig, je maakt ze heel simpel met maar 4 ingrediënten en wat sprinkles om te versieren. Voor de koekjesbodem hebben wij gekozen voor kerstkransjes, want een ultiemer kerstkoekje bestaat er natuurlijk niet. Daar bovenop een combo van pure chocolade en hazelnootpasta. Om er een echte kerst touch aan te geven, hebben we gezellige sprinkles gebruikt. Snij ze in vierkanten, verpak ze in een mooi zakje en zo heb je een geweldige traktatie om weg te geven.
Kerst chocolade bars
12
stuks20
minutes90
minutes1
hour50
minutesIngrediënten
200 gr kerstkransjes
90 gr ongezouten roomboter + extra om in te vetten
250 gr pure chocolade
4 el hazelnootpasta
sprinkles
bakvorm of schaal 20×30 cm
Bereiding
- Vet de vorm of schaal in met wat roomboter en bekleed met bakpapier.
- Maal de kerstkransjes helemaal fijn in een keukenmachine en doe in een kom. Heb je geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een afgesloten zakje en sla de koekjes met een fles of deegroller fijn.
- Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur en laat het iets afkoelen. Laat het niet bruin worden.
- Doe de gesmolten boter bij de kerstkransjes en meng goed door elkaar. Doe het koekjesdeeg in de vorm en druk dit gelijkmatig en stevig aan. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de onderkant van een glas. Zet voor minimaal 1 uur in de koelkast.
- Hak de chocolade grof en smelt dit in de magnetron of au bain-marie en doe in een kom. Doe hierbij de hazelnootpasta en meng goed door elkaar.
- Verdeel de chocolade over de koekjesbodem. Versier met de sprinkles en zet opnieuw in de koelkast voor minimaal 30 minuten.