Wij houden echt ontzettend van aardappelen. Gekookt, gebakken, puree en ga zo nog maar even door. Of bijvoorbeeld in een heerlijke stamppot. We zijn ook echt opgegroeid met de Hollandse pot en daarbij kan de aardappel echt niet ontbreken. Maar op dit moment is mijn favoriet toch wel de ‘krokante smashed potatoes’.
Nu hoor ik je denken….. geplette aardappel? Dit klopt inderdaad, door de krieltjes eerst te koken en daarna te pletten, komen ze super krokant weer uit de oven. Je kunt ze op smaak brengen met allerlei kruiden die je maar lekker vindt. Binnen een handomdraai en met maar een paar ingrediënten heb je dit recept op tafel staan. Serveer dit bijgerecht bijvoorbeeld bij de BBQ of een gevulde salade en laat iedereen smullen van deze smashed potatoes.
Krokante smashed potatoes
2
personen15
minutes15
minutes30
minutesIngrediënten
300 gr krieltjes
1 teentje knoflook
30 ml olijfolie
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
peterselie
zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden, maar gebruik geen hetelucht.
- Boen de krielen schoon en kook ze ongeveer 10 minuten met een snuf zout. Giet ze af en kook ze nog even droog op laag vuur.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verspreid de krieltjes over de bakplaat. Neem bijvoorbeeld een glas of pannetje en plet de aardappelen hiermee. Doe dit niet te hard, anders worden de aardappelen te plat. Je kunt dit eventueel ook doen met een vork.
- Meng de olijfolie met de tijm, rozemarijn en een snuf zout. En pers hierbij het teentje knoflook. Meng dit goed door elkaar. Bestrijk de aardappelen met de olie.
- Schuif de bakplaat in de oven voor 15 tot 20 minuten tot de aardappelen mooi goudbruin zijn.
- Hak de peterselie fijn en bestrooi hiermee de smashed potatoes voordat je ze serveert.