Krokante smashed potatoes

Wij houden echt ontzettend van aardappelen. Gekookt, gebakken, puree en ga zo nog maar even door. Of bijvoorbeeld in een heerlijke stamppot. We zijn ook echt opgegroeid met de Hollandse pot en daarbij kan de aardappel echt niet ontbreken. Maar op dit moment is mijn favoriet toch wel de ‘krokante smashed potatoes’.

Nu hoor ik je denken….. geplette aardappel? Dit klopt inderdaad, door de krieltjes eerst te koken en daarna te pletten, komen ze super krokant weer uit de oven. Je kunt ze op smaak brengen met allerlei kruiden die je maar lekker vindt. Binnen een handomdraai en met maar een paar ingrediënten heb je dit recept op tafel staan. Serveer dit bijgerecht bijvoorbeeld bij de BBQ of een gevulde salade en laat iedereen smullen van deze smashed potatoes.

Krokante smashed potatoes

0 from 0 votes
Recipe by Esther Course: Bijgerechten
Aantal personen

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

15

minutes
Totale tijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 300 gr krieltjes

  • 1 teentje knoflook

  • 30 ml olijfolie

  • 1 tl tijm

  • 1 tl rozemarijn

  • peterselie

  • zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden, maar gebruik geen hetelucht.
  • Boen de krielen schoon en kook ze ongeveer 10 minuten met een snuf zout. Giet ze af en kook ze nog even droog op laag vuur.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verspreid de krieltjes over de bakplaat. Neem bijvoorbeeld een glas of pannetje en plet de aardappelen hiermee. Doe dit niet te hard, anders worden de aardappelen te plat. Je kunt dit eventueel ook doen met een vork.
  • Meng de olijfolie met de tijm, rozemarijn en een snuf zout. En pers hierbij het teentje knoflook. Meng dit goed door elkaar. Bestrijk de aardappelen met de olie.
  • Schuif de bakplaat in de oven voor 15 tot 20 minuten tot de aardappelen mooi goudbruin zijn.
  • Hak de peterselie fijn en bestrooi hiermee de smashed potatoes voordat je ze serveert.
krokante-smashed-potatoes2
Tip van Esther

Je kunt de krokante smashed potatoes met allerlei soorten aardappelen maken, bijvoorbeeld roseval of zoete aardappel.

Heb je de krokante smashed potatoes gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.

Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

rabarber-taartjes

Rabarber taartjes

Friszuur met zoet Mogen wij even jullie aandacht? Hoe mooi en kleurrijk zien deze rabarber taartjes eruit! Het zure van de rabarber combineert perfect met

Lees verder »
shakshuka

Shakshuka

Een gerecht van eieren gepocheerd in een saus van tomaten en paprika, dat is shakshuka, een soort van stoofpotje. Op smaak gebracht met lekkere en

Lees verder »