‘FlavourFamily’
Onlangs werden wij benaderd door Tom en Olivier, 2 gepassioneerde broers die zijn gestart met het op de markt brengen van natuurlijke specerijen en kruiden, onder de naam ‘FlavourFamily‘. En dat sprak ons direct aan! Ten eerste zijn deze heren ook familie van elkaar, net zoals wij. Want hoe leuk is het om samen met je broer of zus iets te ondernemen? Daarnaast zijn we heel enthousiast over de kruiden in hun assortiment. Het zijn 100% kruiden, zonder toevoegingen en daar houden we van! Pure en eerlijke producten, waarmee je heerlijk kunt koken.
Kruidenboxen
Het leuke aan het concept van ‘FlavourFamily’ is dat zij op een unieke wijze de kruiden aanbieden. Ze hebben kruidenmixen waarmee jij de lekkerste gerechten kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan hamburger of nasi kruiden. Of kies voor een kruiden box, deze zitten boordevol verschillende kruiden met bijbehorende recepten die je hiermee kunt maken. Deze boxen zijn perfect om cadeau te geven aan iemand die van koken houdt. Bijvoorbeeld het pakket ‘Stoer’ voor de BBQ liefhebber of ‘Haantje-de-voorste’ met de lekkerste kruiden voor verschillende kipgerechten. Wij hebben dan ook voor deze laatste gekozen en het recept voor kruidige kip kerrie gemaakt. En we zijn onder de indruk, de kruiden zijn puur en geven het gerecht een heerlijke smaak. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het assortiment van ‘FlavourFamily’ op hun website!
Kruidige kip kerrie
4
servings30
minutesIngrediënten
500 gr kippendijen
400 gr sperziebonen
250 gr verse ananas
250 ml kookroom
200 gr rijst
2 teentjes knoflook
1 ui
1 tl verse gember
olijfolie
zout
verschillende kruiden uit de Flavour Family box:
1,5 tl kerriepoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1/2 tl chilipoeder
zwarte peper
Bereiding
- Snijd de kippendijen in gelijke blokjes en kruid deze met de kerriepoeder en wat zout en zwarte peper. Snij de ananas in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en rasp deze fijn.
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen beetgaar in een pan met ruim kokend water en een snuf zout voor 5 minuten.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe een scheut olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg hierna de gember toe. Als je de gember begint de ruiken, doe je de kipblokjes erbij. Bak deze lekker mee voor zo’n 5 minuten.
- Giet ondertussen de sperziebonen en de rijst af.
- Voeg nu de kookroom en de kruiden toe aan de kip. Meng alles goed door elkaar en laat het geheel zachtjes pruttelen voor een aantal minuten.
- Nu kunnen de blokjes ananas erbij en bak deze even kort mee.
- Maak de borden op met de rijst, sperziebonen en de kip kerrie