‘FlavourFamily’

Onlangs werden wij benaderd door Tom en Olivier, 2 gepassioneerde broers die zijn gestart met het op de markt brengen van natuurlijke specerijen en kruiden, onder de naam ‘FlavourFamily‘. En dat sprak ons direct aan! Ten eerste zijn deze heren ook familie van elkaar, net zoals wij. Want hoe leuk is het om samen met je broer of zus iets te ondernemen? Daarnaast zijn we heel enthousiast over de kruiden in hun assortiment. Het zijn 100% kruiden, zonder toevoegingen en daar houden we van! Pure en eerlijke producten, waarmee je heerlijk kunt koken.

Kruidenboxen

Het leuke aan het concept van ‘FlavourFamily’ is dat zij op een unieke wijze de kruiden aanbieden. Ze hebben kruidenmixen waarmee jij de lekkerste gerechten kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan hamburger of nasi kruiden. Of kies voor een kruiden box, deze zitten boordevol verschillende kruiden met bijbehorende recepten die je hiermee kunt maken. Deze boxen zijn perfect om cadeau te geven aan iemand die van koken houdt. Bijvoorbeeld het pakket ‘Stoer’ voor de BBQ liefhebber of ‘Haantje-de-voorste’ met de lekkerste kruiden voor verschillende kipgerechten. Wij hebben dan ook voor deze laatste gekozen en het recept voor kruidige kip kerrie gemaakt. En we zijn onder de indruk, de kruiden zijn puur en geven het gerecht een heerlijke smaak. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het assortiment van ‘FlavourFamily’ op hun website!

Kruidige kip kerrie

Recipe by Esther
0.0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: AziatischDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Cooking time

30

minutes

    Ingrediënten

    • 500 gr kippendijen

    • 400 gr sperziebonen

    • 250 gr verse ananas

    • 250 ml kookroom

    • 200 gr rijst

    • 2 teentjes knoflook

    • 1 ui

    • 1 tl verse gember

    • olijfolie

    • zout

    • verschillende kruiden uit de Flavour Family box:

    • 1,5 tl kerriepoeder

    • 1 tl korianderpoeder

    • 1 tl paprikapoeder

    • 1 tl komijnpoeder

    • 1/2 tl chilipoeder

    • zwarte peper

    Bereiding

    • Snijd de kippendijen in gelijke blokjes en kruid deze met de kerriepoeder en wat zout en zwarte peper. Snij de ananas in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en rasp deze fijn.
    • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen beetgaar in een pan met ruim kokend water en een snuf zout voor 5 minuten.
    • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Doe een scheut olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg hierna de gember toe. Als je de gember begint de ruiken, doe je de kipblokjes erbij. Bak deze lekker mee voor zo’n 5 minuten.
    • Giet ondertussen de sperziebonen en de rijst af.
    • Voeg nu de kookroom en de kruiden toe aan de kip. Meng alles goed door elkaar en laat het geheel zachtjes pruttelen voor een aantal minuten.
    • Nu kunnen de blokjes ananas erbij en bak deze even kort mee.
    • Maak de borden op met de rijst, sperziebonen en de kip kerrie
    flavour-family-kruiden
    Tip van Esther

    De kip kerrie is ook lekker in een wrap of met naanbrood i.p.v. rijst.

    kruidige-kip-kerrie-2

    Heb je de kruidige kip kerrie gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.

    Kevin en Esther

    Wij zijn Koken met familie

    Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

    Meer lekkere recepten

    christmas-cookies

    Christmas cookies

    Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

    Lees verder »