Amerikaans dessert
Een cobbler is een Amerikaans recept wat bestaat uit een fruitvulling en een deegbeslag. Daarna gaat het in de oven en heb je uiteindelijk een heerlijk dessert, wat ook nog eens verrukkelijk ruikt. Een ideaal nagerecht voor als je eters verwacht, want het is makkelijk en heel snel te maken. Serveer de cobbler als deze nog warm is en je tafelgasten, jong en oud, zullen verrast zijn.
Vulling
Je kunt dit dessert met verschillende soorten fruit maken, zoals bijvoorbeeld kersen, appel, frambozen of perzik. Maak hem helemaal naar je eigen smaak! Wij hebben gekozen voor de heerlijke zoete nectarine. We zijn benieuwd naar jouw favoriete fruit vulling!
Nectarine cobbler
6
servings20
minutes40
minutes1
hourIngrediënten
4 nectarines
200 gr bloem
100 gr suiker
2 tl bakpoeder
130 gr roomboter + extra om in te vetten
200 ml melk
amandelschaafsel
1 tl kaneel
2 el citroensap
zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de nectarines en snij ze in partjes. Doe de partjes in een kom, voeg de kaneel en het citroensap toe en meng voorzichtig door elkaar.
- Mix de roomboter (op kamertemperatuur) met de suiker luchtig.
- Doe de bloem, bakpoeder, melk en een snuf zout erbij en kneed dit tot een mooi deegje. Kneed niet te lang.
- Neem een ovenschaal of een ovenbestendige pan en vet deze in met roomboter. Doe het deeg in de schaal en verdeel hierover de partjes nectarine en druk deze iets in het deeg.
- Verdeel wat amandelschaafsel erover.
- Zet de cobbler in de oven voor ongeveer 40 minuten, totdat deze mooi goudbruin is.