MilkaLovers
Hoe leuk is het dat wij onszelf dit jaar ambassadeurs van Milka mogen noemen, of nog beter gezegd #MilkaLovers. De komende maanden zullen wij de waanzinnige producten van Milka uitproberen en er zo nu en dan heerlijke recepten mee maken! Deze keer zijn het de rozijnenbrood wentelteefjes met hazelnootspread. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
Rozijnenbrood
Wij hebben regelmatig rozijnenbrood in huis, maar helaas gaat dit niet altijd op. Omdat we toch vaak afwisselen met bijvoorbeeld gewoon brood of crackers. Nu zaten wij te denken, waarom zou je met deze leftover rozijnenbrood dan geen wentelteefjes maken? We probeerden het uit en we zijn enthousiast!
Hazelnoot spread
Door de wentelteefjes na bereiding te besmeren met een dikke laag Milka Hazelnoot Spread heb je een hemels ontbijt of lunch op je bord liggen. Deze spread is gemaakt met zonnebloemolie, waardoor de spread zo goed smeerbaar en smeuïg is. Je wordt hier zelf niet alleen blij van, maar de kinderen zullen dit zeker ook waarderen. Bij ons thuis is het een hit en kunnen de kids niet wachten tot we het een volgende keer weer maken. Ga jij de Milka Hazelnoot Spread ook uitproberen? Wij zijn in ieder geval verknocht aan deze chocospread.
Rozijnenbrood wentelteefjes met hazelnootspread
4
stuks15
minutesVan oud rozijnenbrood maken we deze heerlijke rozijnenbrood wentelteefjes met hazelnootspread van Milka. Besmeer de wentelteefjes na bereiding met een dikke laag Milka Hazelnoot Spread en je hebt een hemels ontbijt of lunch op je bord liggen.
Ingrediënten
4 plakken (oud) rozijnenbrood
1 zakje vanillesuiker
1 tl kaneel
handje hazelnoten
1 groot ei
150 ml halfvolle melk
20 gr roomboter
Milka Hazelnoot Spread
Bereiding
- Neem een grote ondiepe schaal en klop het ei los. Doe hierbij de melk, kaneel en de vanillesuiker en meng dit goed door elkaar.
- Haal het rozijnenbrood met beide zijden door het mengsel en leg ze apart op een bord, zodat ze kunnen weken. Mocht je wat van het mengsel overhouden kun je dit nog over het brood gieten.
- Smelt de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. En bak het brood in ongeveer 4 minuten per kant mooi goudbruin.
- Hak ondertussen alvast de hazelnoten fijn.
- Leg de rozijnenbrood wentelteefjes op een bord en besmeer met de Milka Hazelnoot Spread. Strooi hierover de gehakte hazelnootjes.
Je kunt de rozijnbrood wentelteefjes ook nog verder aftoppen met vers fruit, zoals bijvoorbeeld aardbeien of frambozen. Maak er je eigen feestje van!