Deze keer hebben we een heerlijk romig pastagerecht voor jullie. Heel smakelijk, redelijk gezond en ook nog eens binnen een mum van tijd op tafel. Daar houden we van! We hebben het over de spaghetti met kip, spinazie en courgette. Een hit voor iedereen in het gezin, van jong tot oud. Heb je kinderen, dan zullen ze waarschijnlijk om meer vragen! Een ideaal gerecht die je vaker kan laten terugkomen in je weekmenu’s.
We hebben gekozen om de gele courgette te gebruiken in plaats van de groene. De gele courgette heeft exact dezelfde smaak als de groene variant, maar het ziet er wel veel kleurrijker uit in een gerecht. Daarbij worden de gele rakkers geteeld in kassen en zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Hou je van courgette? Kies dan ook eens voor zijn gele broertje.
Spaghetti met kip, spinazie en courgette
2
servings10
minutes10
minutes20
minutesIngrediënten
200 gr spaghetti
2 kipfilets
1 ui
1 teentje knoflook
2/3 gele courgette
100 gr verse spinazie
150 ml kookroom
30 gr Parmezaanse kaas flakes
1 tl tijm
basilicumblaadjes
olijfolie
peper en zout
Bereiding
- Snij de kipfilets in blokjes en kruid deze met peper en zout. Snipper de ui en de knoflook. Was de courgette en snij in reepjes.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg hierna de kip toe en bak deze aan op hoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Doe daarna de courgette en de tijm erbij en meng goed door elkaar en zet de warmtebron wat lager.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de kookroom toe aan de kip en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel zachtjes pruttelen voor een aantal minuten tot de saus mooi wat is ingedikt.
- Meng de pasta erdoorheen en voeg de spinazie toe.
- Maak de borden op met de spaghetti en maak af met wat basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas.