De maand september is inmiddels alweer voorbij, maar jullie hebben nog een foodswap recept van ons tegoed. Deze keer waren wij gekoppeld aan het blog van ‘Aan tafel bij Anna’ en wat ziet haar blog er mooi uit! Als je op haar website komt, zie je direct dat Anna Kaptein enorm veel passie voor koken heeft en dat zat er bij haar al vroeg in. De keuze van recepten is reuze, er is hier altijd wel een recept te vinden dat je aanspreekt. Ze is vooral gericht op gezond, biologisch en koken met groenten uit het seizoen. Hou je van een bewuste leefstijl? Dan ben je bij Anna op het juiste adres!
Taart op z’n kop
We hebben de website van Anna doorgespit en hebben gekozen voor de tarte tatin, een appeltaart op zijn kop. Alleen hebben wij gekozen om deze met peer te maken i.p.v. appel. Ook hebben we er wat pecannoten aan toegevoegd, dit in combinatie met de gezouten karamel maakt het extra lekker. Serveer de tarte tatin het liefst als deze nog warm is en doe hierbij wat vanillesaus of een bol ijs.
Tarte tatin met peer
6
personen30
minutes25
minutes55
minutesIngrediënten
4-5 conference peren
5 plakjes bladerdeeg
75 gr suiker
25 gr roomboter
30 gr pecannoten
zeezout
ronde ovenschaal 24 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de peren, snij ze in de lengte door de helft en verwijder de klokhuizen.
- Doe de suiker in een pannetje en laat deze op middelhoog vuur karamelliseren, zonder te roeren! Als de suiker helemaal is gekaramelliseerd en bruin is geworden, voeg je de boter toe en laat deze smelten en meng door de suiker tot een mooie karamelsaus. Voeg naar smaak wat zeezout toe.
- Laat ondertussen de plakken bladerdeeg alvast een beetje ontdooien.
- Schenk de karamelsaus in de ovenschaal en verdeel hierover de pecannoten. Leg hierop de peer met de bolle kant naar beneden.
- Dek de peer af met de bladerdeeg en druk de randen goed naar beneden, zodat de peer helemaal bedekt is. Prik daarna wat gaatjes in het bladerdeeg met een vork.
- Zet de ovenschaal in de oven voor 25 tot 30 minuten totdat de bladerdeeg mooi goudbruin is geworden. Haal uit de oven en laat even iets afkoelen. Leg een groot bord op de taart en draai deze voorzichtig om. Let op, de karamel is heet!