De maand september is inmiddels alweer voorbij, maar jullie hebben nog een foodswap recept van ons tegoed. Deze keer waren wij gekoppeld aan het blog van ‘Aan tafel bij Anna’ en wat ziet haar blog er mooi uit! Als je op haar website komt, zie je direct dat Anna Kaptein enorm veel passie voor koken heeft en dat zat er bij haar al vroeg in. De keuze van recepten is reuze, er is hier altijd wel een recept te vinden dat je aanspreekt. Ze is vooral gericht op gezond, biologisch en koken met groenten uit het seizoen. Hou je van een bewuste leefstijl? Dan ben je bij Anna op het juiste adres!

Taart op z’n kop

We hebben de website van Anna doorgespit en hebben gekozen voor de tarte tatin, een appeltaart op zijn kop. Alleen hebben wij gekozen om deze met peer te maken i.p.v. appel. Ook hebben we er wat pecannoten aan toegevoegd, dit in combinatie met de gezouten karamel maakt het extra lekker. Serveer de tarte tatin het liefst als deze nog warm is en doe hierbij wat vanillesaus of een bol ijs.

Tarte tatin met peer

Recipe by Esther
0.0 from 0 votes
Course: DessertCuisine: FransDifficulty: Makkelijk
Aantal

6

personen
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

25

minutes
Totale tijd

55

minutes

Ingrediënten

  • 4-5 conference peren

  • 5 plakjes bladerdeeg

  • 75 gr suiker

  • 25 gr roomboter

  • 30 gr pecannoten

  • zeezout

  • ronde ovenschaal 24 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de peren, snij ze in de lengte door de helft en verwijder de klokhuizen.
  • Doe de suiker in een pannetje en laat deze op middelhoog vuur karamelliseren, zonder te roeren! Als de suiker helemaal is gekaramelliseerd en bruin is geworden, voeg je de boter toe en laat deze smelten en meng door de suiker tot een mooie karamelsaus. Voeg naar smaak wat zeezout toe.
  • Laat ondertussen de plakken bladerdeeg alvast een beetje ontdooien.
  • Schenk de karamelsaus in de ovenschaal en verdeel hierover de pecannoten. Leg hierop de peer met de bolle kant naar beneden.
  • Dek de peer af met de bladerdeeg en druk de randen goed naar beneden, zodat de peer helemaal bedekt is. Prik daarna wat gaatjes in het bladerdeeg met een vork.
  • Zet de ovenschaal in de oven voor 25 tot 30 minuten totdat de bladerdeeg mooi goudbruin is geworden. Haal uit de oven en laat even iets afkoelen. Leg een groot bord op de taart en draai deze voorzichtig om. Let op, de karamel is heet!
Tip van Esther

Je kunt ook ander fruit gebruiken voor dit recept, zoals appel of perzik. Of ga voor een hartige variant, denk aan bijvoorbeeld rode ui met geitenkaas.

Heb je de tarte tatin met peer gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.

Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

christmas-cookies

Christmas cookies

Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

Lees verder »