Geniet van de rijke en frisse smaak van zelfgemaakte groene pesto
Pesto is een populair Italiaanse saus die je op heel veel verschillende manieren in gerechten kunt verwerken. Denk aan pasta’s, sandwiches, diverse salades, door de lasagne of bij een stukjes vis of kip. Het is toch echt wel veel lekkerder en smaakvoller om zelf je pesto te maken. Je kunt de verse groene pesto maken in een vijzel, maar voor het gemak kan dit ook prima in een keukenmachine. De felgroene kleur van pesto komt van de verse basilicumblaadjes, die boordevol antioxidanten en andere heilzame voedingsstoffen zitten. Knoflook en pijnboompitten voegen smaak en diepte toe aan de saus, terwijl de Parmezaanse kaas een zoute en pittige smaak geeft.
Nooit meer zonder pesto
Wij hebben de pesto nog lekkerder gemaakt door er wat muntblaadjes en rucola aan toe te voegen, een ware smaakexplosie. Bewaar de pesto een week in de koelkast of maak porties en vries deze in. Op deze manier heb je altijd je homemade pesto bij de hand.
Verse groene pesto
1
schaaltje10
minutes10
minutes20
minutesIngrediënten
3 grote handen basilicum
1 handje munt blaadjes
2 handjes rucola
30 gr pijnboompitten
1 teentje knoflook
30 gr Parmezaanse kaas
olijfolie extra vierge
peper en zout
Bereiding
- Pluk de blaadjes basilicum en munt. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie tot ze goudbruin zijn, dat ruikt zo lekker….
- Doe de basilicum, munt, rucola, pijnboompitjes en de Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Doe hierbij een flinke scheut olijfolie en pers de knoflook erboven. En laat de keukenmachine nu maar draaien totdat er een mooie gladde massa ontstaat.
- Breng de pesto op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Proef de pesto en pas indien nodig de smaak aan met extra zout en peper.
- Mocht je de pesto te droog vinden, voeg dan nog een scheutje olijfolie toe tot de gewenste structuur ontstaat.
- Nu is je pesto klaar om te worden gebruikt in elk recept dat je maar wilt. De toegevoegde munt en rucola geven deze pesto een unieke frisse smaak.