Terug in de tijd
De klassieke waldorfsalade bestaat uit selderij, appel, mayonaise en wat citroensap. Het is eigenlijk een beetje een gekke naam voor een salade. Maar deze is afkomstig van het legendarische Waldorf-Astoria Hotel in New York. Daar werd deze salade voor het eerst geserveerd in 1893. Een recept wat dus al even bestaat en ver teruggaat in de tijd. Tegenwoordig worden er vaak ook meerdere ingrediënten aan toegevoegd, zodat het meer een maaltijdsalade is. Wij hebben er de waldorfsalade met kip van gemaakt en is heerlijk fris tijdens de warme zomerdagen.
Verschillende variaties
Je kunt ook eindeloos variëren met deze salade. Voeg verschillende noten toe of vervang de kip voor wat gerookte zalm en de rozijnen voor frisse druiven. Hou je niet van bleekselderij? Kies dan voor blaadjes witlof. Serveer op een bedje van sla met daarbij wat brood voor bij de lunch of zet hem op tafel tijdens de barbecue. Maak hem geheel naar eigen wens en smaak.
Waldorfsalade met kip
2
servings15
minutesIngrediënten
1 Granny Smith appel
3 stengels bleekselderij
50 gr walnoten
1 el citroensap
1,5 el mayonaise
150 gr gerookte kip
50 gr rozijnen
1/2 el honing
peper
zout
Bereiding
- Laat de rozijnen wellen in bakje lauwwarm water.
- Snij het witte gedeelte af van de onderkant van de stengels bleekselderij. Was de stengels onder koud stromend water. Verwijder eventueel de harde draden van de stengels of schil met een dunschiller. Snij de bleekselderij in reepjes.
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snij in reepjes of blokjes.
- Hak de walnoten grof.
- Snij de gerookte kip in gelijke reepjes.
- Meng de bleekselderij, appel en walnoten door elkaar in een kom. Laat de rozijnen goed uitlekken en voeg deze hier ook aan toe.
- Maak de dressing door de mayonaise, citroensap, honing te mengen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de dressing over de salade.