Terug in de tijd

De klassieke waldorfsalade bestaat uit selderij, appel, mayonaise en wat citroensap. Het is eigenlijk een beetje een gekke naam voor een salade. Maar deze is afkomstig van het legendarische Waldorf-Astoria Hotel in New York. Daar werd deze salade voor het eerst geserveerd in 1893. Een recept wat dus al even bestaat en ver teruggaat in de tijd. Tegenwoordig worden er vaak ook meerdere ingrediënten aan toegevoegd, zodat het meer een maaltijdsalade is. Wij hebben er de waldorfsalade met kip van gemaakt en is heerlijk fris tijdens de warme zomerdagen.

Verschillende variaties

Je kunt ook eindeloos variëren met deze salade. Voeg verschillende noten toe of vervang de kip voor wat gerookte zalm en de rozijnen voor frisse druiven. Hou je niet van bleekselderij? Kies dan voor blaadjes witlof. Serveer op een bedje van sla met daarbij wat brood voor bij de lunch of zet hem op tafel tijdens de barbecue. Maak hem geheel naar eigen wens en smaak.

Waldorfsalade met kip

0 from 0 votes
Recipe by Esther Course: SaladesCuisine: AmerikaansDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • 1 Granny Smith appel

  • 3 stengels bleekselderij

  • 50 gr walnoten

  • 1 el citroensap

  • 1,5 el mayonaise

  • 150 gr gerookte kip

  • 50 gr rozijnen

  • 1/2 el honing

  • peper

  • zout

Bereiding

  • Laat de rozijnen wellen in bakje lauwwarm water.
  • Snij het witte gedeelte af van de onderkant van de stengels bleekselderij. Was de stengels onder koud stromend water. Verwijder eventueel de harde draden van de stengels of schil met een dunschiller. Snij de bleekselderij in reepjes.
  • Was de appel, verwijder het klokhuis en snij in reepjes of blokjes.
  • Hak de walnoten grof.
  • Snij de gerookte kip in gelijke reepjes.
  • Meng de bleekselderij, appel en walnoten door elkaar in een kom. Laat de rozijnen goed uitlekken en voeg deze hier ook aan toe.
  • Maak de dressing door de mayonaise, citroensap, honing te mengen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de dressing over de salade.
Waldorfsalade-met-kip-3
Tip van Esther

Laat eventueel de kip achterwege als je een vegetarische variant wilt.

Waldorfsalade-met-kip-2

Heb je de waldorfsalade met kip gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.

Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten