Eind juni en het is weer tijd voor de maandelijkse foodblog swap! Deze maand mochten wij met veel trots een recept maken van het blog van Jasmina, namelijk Sparklesinside. Jasmina leerde op haar 9e al koken en sindsdien is ze niet meer gestopt en is het altijd haar passie geweest. Als half Surinaamse, ze heeft namelijk een Surinaamse moeder, weet ze als geen ander hoe belangrijk eten is in de Surinaamse cultuur. Als het leven gevierd wordt dan is er altijd eten aanwezig. Naast het koken is Jasmina ook gek op reizen, organiseert ze feesten en partijen en is een creatieve duizendpoot. Al deze passies heeft zij samengebracht op haar prachtige blog Sparklesinside, fantastisch! Ik heb mij vooral gefocust op de recepten die op haar blog staan en ik kon gewoon niet kiezen. Totdat mijn oog viel op het uitdagende recept Cola kip met cashewnoten.
Wat? Cola en koken? Dat zag er interessant uit en ik ben direct aan de slag gegaan. In plaats van kipfilet heb ik kippendijen gebruikt, deze blijven namelijk iets sappiger dan kipfilet. De soja saus heb ik vervangen door ketjap manis en de rode peper door 1 eetlepel sambal. We waren heel benieuwd, maar dit gerecht was echt verassend lekker! Dankjewel Jasmina voor dit spannende cola kip recept! Je staat in onze favorieten en wij volgen je op je insta account.
Cola kip met cashewnoten
4
servings15
minutes1
hour1
hour15
minutesIngrediënten
800 gram Kippendijen
300 ml Cola
1 ui
1 cm gember
2 lente uitjes
2 el citroensap
100 gr ongezouten cashewnoten
2 el ketjap manis
1 el sambal
3 teentjes knoflook
1/2 tl zout
1/2 tl peper
Bereiding
- Snij de kippendijen in stukjes
- Fruit de ui en knoflook in een beetje olie aan
- Voeg vervolgens de citroensap, ketjap manis, sambal, gember, peper en zout toe
- Als het mengsel goed heet is voeg je beetje bij beetje de cola toe en laat je dit goed warm worden
- Bak de kippendijen in een hapjes pan goudbruin
- Voeg het mengsel wat je zojuist hebt gemaakt toe aan de kip en laat dit 45-60 minuten zachtjes door pruttelen totdat de saus een beetje dik en stroperig is
- Schep de kip op en bord samen met bijvoorbeeld rijst of onze smashed potatoes en maak het af met de ringetjes lente ui en cashewnoten