Dit is wel een heel makkelijk recept met maar 2 ingrediënten, zelf krokante kaaskoekjes maken. Lekker knapperig en licht pittig door de kruiden die we gebruikt hebben. Binnen een handomdraai zijn deze flinterdunne koekjes gemaakt.
Variëren
De koekjes kun je met verschillende kazen maken, zoals oude kaas, cheddar kaas of bijvoorbeeld mozzarella kaas. Kies de kaas die jij het lekkerst vindt of combineer verschillende soorten met elkaar. Heb je nog een stuk kaas over? Rasp deze dan en maak er de heerlijkste kaaskoekjes van die je kunt serveren als hartige snack of bij een kop dampende soep, zoals deze geroosterde paprikasoep.
Krokante kaaskoekjes maken
Recipe by Esther
Course: Snacks/HapjesDifficulty: Makkelijk
Aantal
10
koekjesVoorbereiding
5
minutesOventijd
6
minutesTotale tijd
11
minutesIngrediënten
150 gr pittige kaas
chilivlokken of poeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden met boven- en onder warmte.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel hierover hoopjes geraspte kaas met een doorsnede van zo’n 5-6 centimeter en druk deze iets aan. Hou wel voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze zullen wat uitlopen.
- Bak de koekjes voor ongeveer 6 minuten in de oven, totdat deze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes helemaal afkoelen, zodat ze lekker krokant worden.