Deze pittige kip is echt een toppertje! Je kunt deze variant eten op een vers afgebakken stokbroodje met wat sla of bij de nasi en zelfs bij een winterse hutspot smaakt hij nog goed! Het gerecht is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens snel op tafel te toveren. De pittige kip kun je ook prima invriezen en is dan een maand houdbaar. Schep enkele porties in een luchtdicht bakje en invriezen maar! Laat het bakje met de ingevroren kip een nachtje in de koelkast ontdooien en verwarm het gerecht in de pan. Lekker met rode paprika en rijst of met een klodder yoghurt die wat balans brengt in het pittige gerecht.
Pittige kip
4
personen30
minutes40
minutesIngrediënten
500 gr kipfilet of kippendijen
2 el plantaardige olie
3 el natuurlijke pindakaas
1 ui
6 el honing
2-3 tl sambal oelek
6 el ketjap manis
2 teentjes knoflook
2 el water
scheutje melk
zout en peper naar smaak
Bereiding
- Maak de saus door de pindakaas, honing, sambal, ketjap, water en melk te mengen in een kleine kom of maatbeker.
- Snij de kipfilet of kippendijen in kleine blokjes en zet even opzij.
- Pers het teentje knoflook en snipper de ui in kleine stukjes.
- Fruit de ui met de knoflook in een flinke hapjespan in wat olie en voeg na een minuut of 2 tot 3 de kip toe.
- Bak de stukjes kip in ongeveer 7 minuten gaar.
- Giet vervolgens de saus over de kip en schep het geheel goed door elkaar.
- Laat het mengsel een minuut of 10 lekker sudderen op laag vuur.
- Haal de pan van het vuur en breng het gerecht op smaak met zout en peper.