Hutspot met pittige kip

Een heerlijk Hollandse hutspot met pittige kip. De spicy kip haalt de hutspot helemaal op en is weer even wat anders dan bijvoorbeeld een rookworst. Ook al is het bijna lente, het is nog steeds koud, nat en grijs buiten en een stamppot past daar perfect bij. Wat ons betreft is de hutspot met pittige kip een perfecte combinatie die ook nog eens snel op tafel staat.

4 personen
30 minuten
Hutspot pittige kip

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 gr winterpeen
  • 300 gr witte uien
  • 100 ml melk
  • 30 gr ongezouten roomboter
  • nootmuskaat
  • 500 gr kipfilet
  • 1 sjalot
  • 1 cm gember of gemberpoeder (vers is het lekkerst)
  • 3 el ketchup
  • 5 el ketjap manis
  • 3 tl suiker
  • 2 tl sambal
  • 2,5 el pindakaas
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper
  • olijfolie
KokenKoken

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snij deze in gelijke stukken. Snij de uien in halve ringen. Schil de winterpeen met een dunschiller en snij deze in kleine stukjes.
  • Kook de aardappelen gaar in een grote pan met een laagje water voor ongeveer 20 minuten met een snuf zout. Na 10 minuten doe je de ui en winterpeen erbij, totdat de aardappelen, ui en peen gaar zijn.
  • Snij ondertussen de kipfilet in blokjes en snipper de sjalot. Doe wat olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en pers de het teentje knoflook erbij. Voeg dan de kipfilet blokjes eraan toe en bak deze mee voor zo’n 5 minuten. Dan de ketchup, ketjap, suiker, sambal, gember en de pindakaas erbij doen. Meng alles goed door elkaar en laat dit even pruttelen voor een paar minuten op laag vuur.
  • Verwarm de melk in een pannetje, laat het niet koken. Stamp de aardappelen, ui en peen fijn en doe hierbij de warme melk, een snuf nootmuskaat en de roomboter. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  • Serveer de hutspot met daar bovenop de pittige kip.
In plaats van kipfilet kun je ook kippendijfilet gebruiken, deze heeft wat vetrandjes en blijft daardoor wat sappiger.
Heb je de hutspot met pittige kip gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

Oranje koeken

Oranje koeken

Koningsdag Hoe fijn is het dat we eindelijk weer eens echt ouderwets Koningsdag kunnen vieren! Dat voelt als een eeuwigheid geleden. Lekker slenteren over de

Lees verder »