Rabarber ziet er altijd zo mooi uit door zijn rode kleur. Maar toch is het vaak lastig om te bedenken wat je met deze seizoens groente moet maken. Groente? Jazeker, rabarber is een groente en geen fruit. Wij hebben van deze mooie fris zure stengels een rabarber appel compote gemaakt. De appel maakt de compote wat zoeter en het wordt nog lekkerder door de toevoeging van de rozijnen en wat kaneel.
Een compote is echt veel makkelijker om te maken dan je denkt. Binnen een kwartier is deze kleurrijke compote al klaar! Laat het even afkoelen en smullen maar. Er zijn nog veel meer mogelijkheden met rabarber. Verwerk het bijvoorbeeld in taarten of cakes. Of maak er ijsjes van voor de warme zomerdagen. Probeer ook eens deze heerlijke rabarbertaartjes. Wees er snel bij, want rabarber is nog even verkrijgbaar dit seizoen!
Rabarber appel compote
3
porties5
minutes10
minutes15
minutesIngrediënten
300 gr rabarber
2 zoete appels
60 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
2 tl kaneel
2 el citroensap
50 gr rozijnen
3 el water
Bereiding
- Was de rabarber stengels onder koud stromend water en snij in stukjes.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appel in blokjes.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pan. Breng dit aan de kook en zet daarna de warmtebron lager en laat het zachtjes koken voor ongeveer 10 minuten, totdat de stukjes rabarber en appel zacht zijn geworden.
- Laat het afkoelen en bewaar in een afgesloten potje. Je kunt het uiteraard ook warm eten.
- In de koelkast is de compote zo’n 5 dagen houdbaar.