Rabarber taartjes

Friszuur met zoet

Mogen wij even jullie aandacht? Hoe mooi en kleurrijk zien deze rabarber taartjes eruit! Het zure van de rabarber combineert perfect met het zoete deeg en de spijs als vulling. Voor iedereen is er een eigen mini taartje. De taartjes zijn makkelijk te maken, maar wil je toch wat sneller klaar zijn, gebruik dan bladerdeeg voor de bodem.

Nederland op z’n lekkerst

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek ‘Nederland op z’n lekkerst’ van Allerhande. Hierin staan 130 recepten per seizoen met ingrediënten van eigen bodem! En daar houden wij van, want ons kikkerlandje heeft genoeg lekkere verse ingrediënten te bieden. Inclusief verhalen van boeren en telers en seizoenskalenders.

4 taartjes
15 minuten + 1 uur wachttijd + 35 minuten oventijd
rabarber-taartjes

Ingrediënten

  • 155 gr roomboter
  • 250 gr bloem + extra om te bestuiven
  • 300 gr rabarber
  • 50 gr suiker
  • 150 gr amandelspijs
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 eieren
  • 2 el ahornsiroop
  • zout
  • 4 taartvormpjes 8 cm
KokenKoken

Bereiding

  • Neem van de roomboter 125 gram en snij deze in blokjes. Meng dit met de bloem, suiker, gemberpoeder, 1 ei en een snuf zout met je vingers tot een kruimelig deeg. Voeg 1 eetlepel water toe en kneed het geheel tot een mooi deeg. Mocht het deeg nog te droog zijn, voeg dan nog wat extra water toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het voor 1 uur in de koelkast.
  • Ondertussen spoel je de rabarberstengels af onder koud water en maak ze droog. Snijd de uiteinden eraf en snij ze in stukjes van ongeveer 2 cm.
  • Meng de amandelspijs met 1 ei en 1 eetlepel roomboter, zorg dat je nog wat roomboter overhoudt. Verdeel de spijs in 4 gelijke stukken.
  • Als het deeg een uur in de koelkast heeft gelegen, verwarm je de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed de taartvormpjes met bakpapier en vet de randjes in met de overgebleven roomboter.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en bestuif je werkblad met bloem. Rol de stukken deeg uit tot een lap met een diameter van ongeveer 10 cm. Bekleed de taartvormpjes met het deeg met een opstaande rand van ca. 2 cm.
  • Leg de spijs in de vormpjes en druk iets aan. Verdeel hierop de stukjes rabarber. Vouw de deegrand iets over de vulling.
  • Zet de taartjes in de oven voor ongeveer 35 minuten, tot het deeg mooi goudbruin is geworden en de rabarber zacht.
  • Besprenkel met de ahornsiroop en laat ze grotendeels afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.
Mocht je geen kleine taartvormpjes hebben, maak dan 1 grote taart in een springvorm. Gebruik dan 600 gr rabarber. Rol het deeg helemaal uit, zodat het in de vorm past. Verdeel dan de amandelspijs en de rabarberstukjes over de vorm.
Heb je de rabarber taartjes gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

nectarine-cobbler

Nectarine cobbler

Amerikaans dessert Een cobbler is een Amerikaans recept wat bestaat uit een fruitvulling en een deegbeslag. Daarna gaat het in de oven en heb je

Lees verder »
Biftekia Gemista

Biftekia Gemista

Het is weer eind augustus en tijd voor een foodblog swap. Wij zijn lid van een leuke facebook groep met andere foodblfoggers en elke maand

Lees verder »
kruidige-kip-kerrie

Kruidige kip kerrie

‘FlavourFamily’ Onlangs werden wij benaderd door Tom en Olivier, 2 gepassioneerde broers die zijn gestart met het op de markt brengen van natuurlijke specerijen en

Lees verder »