Romige Toscaanse kip met groenten

Eind van de maand! En dat betekent weer een foodblog swap! Deze maand mochten wij een recept maken van het leuke blog Nutmeg & Vinegar van Maayke. Op Maayke’s Nutmeg & Vinegar vindt je makkelijke recepten of klassiekers die soms net iets anders zijn. Maayke is fotograaf en receptontwikkelaar en heeft een passie voor geschiedenis en dan met name de geschiedenis van voeding. Zij houdt ervan om recepten uit de 17e en 18e eeuw aan te passen naar de huidige tijd met onze moderne ingrediënten.

Het recept dat wij hebben uitgekozen is één van de favorieten van Maayke, de toscaanse kip met zongedroogde tomaten en spinazie. Na het lezen van het recept wilde ik er eigenlijk niet zo heel veel aan veranderen, aangezien dit recept er wel erg goed uit zag. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om er wat extra groenten aan toe te voegen, zoals paprika en courgette. Ik heb het gerecht geserveerd met basmatirijst en de kids hebben alles opgegeten, dus nu ook echt één van onze favorieten recepten. Volgende keer serveer ik deze krokante smashed potatoes bij de romige Toscaanse kip met groenten.

Romige Toscaanse kip met groente

Recipe by Kevin
5.0 from 1 vote
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijfilet

  • 1 ui

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 kippenbouillonblokje

  • 250 ml water

  • 125 ml slagroom

  • 1 courgette

  • 1 rode paprika

  • 100 gram spinazie

  • 150 gram zongedroogde tomaten (uitgelekt)

  • 3 eetlepels boter

  • 4 eetlepels bloem

  • zout en peper

Bereiding

  • Snij de courgette, paprika, zongedroogde tomaatjes en ui in kleine stukjes.
  • Snij de kippendijen in reepjes en bestrooi deze met peper en zout.
  • Rol alle stukjes door de bloem en zorg ervoor dat de kip goed bedekt is met bloem.
  • Verhit een flinke klont boter in een pan met een dikke bodem en bak de kip goudbruin en gaar.
  • Haal de kip uit de pan en zet even apart en bak de gesnipperde ui en knoflook in het achtergebleven vet.
  • Voeg de courgette, paprika en zongedroogde tomaatjes samen met 2 eetlepels bloem toe en bak dit nog een paar minuutjes mee.
  • Giet vervolgens het water en slagroom in de pan samen met het bouillonblokje en roer dit goed door elkaar.
  • Als het begint te koken voeg je als laatste de spinazie toe.
  • Zodra de spinazie is geslonken voeg je de kip toe en laat je het geheel nog even zachtes pruttelen.
  • Schep een portie op een bord en serveer met rijst, aardappeltjes of pasta, het kan overal bij.
Tip van Kevin

Lekker met zowel gebakken aardappeltjes, rijst of pasta!

Heb je deze romige Toscaanse kip met groenten gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.

Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

christmas-cookies

Christmas cookies

Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

Lees verder »