Zomer
Wat vinden we het toch fijn dat het zomer is! Dit is toch wel ons favoriete seizoen van het jaar. Je leeft zoveel mogelijk buiten en iedereen is vrolijk en heeft een glimlach op het gezicht. Alleen erg lang in de keuken staan willen we niet tijdens deze warme dagen. Om toch een beetje gezond en ook lekker te eten, hebben wij deze snelle zomersalade gemaakt. Fris, voedzaam en heel smakelijk! Serveer met wat brood en een lekker smeerseltje erbij, zoals bijvoorbeeld deze basilicum knoflook boter.
Vakantie
Tijdens de vakantie is dit ook een ideaal gerecht. Het is makkelijk en snel te maken en valt niet zo zwaar op de maag. Met deze dagen eten wij het liefste ook zoveel mogelijk salades. Deze salade is ook perfect voor op de camping of op het strand. Ook heel lekker om mee te nemen naar een dagje in het park of zwembad. Je vult je koelbox met koelelementen en bewaar de salade hierin tot je gaat eten. Al met al een erg veelzijdig recept.
Snelle zomersalade
4
servings15
minutesIngrediënten
1 komkommer
4 tomaten
1 rode ui
200 gr feta
200 gr gemengde sla
handje walnoten
4 el extra vierge olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 tl oregano
peper
zout
Bereiding
- Was de komkommer en tomaten en snij deze in blokjes. Snipper de rode ui.
- Doe in een schaal de gemengde sla en voeg hierbij de komkommer, tomaten en ui. Brokkel de feta in kleine stukjes erbij. Hak de walnoten grof en voeg deze ook toe en meg alles goed door elkaar.
- Maak de dressing door de olijfolie, balsamicoazijn en oregano te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de dressing over de salade en meng goed door elkaar. Bestrooi de salade eventueel met nog wat extra oregano.