Basilicum knoflook boter

Wie is er nou niet gek op een stokbroodje met verschillende smeersels met daarbij een lekker drankje? Probeer eens deze basilicum knoflook boter. Deze zal het goed doen tijdens de borrel of een barbecue. Heel makkelijk om zelf te maken en ook nog eens veel lekkerder! Voeg er eventueel nog andere kruiden aan toe die je lekker vindt.

1 bakje
10 minuten
basilicum-knoflook-boter

Ingrediënten

  • 250 gr gezouten roomboter
  • 50 gr verse basilicum
  • ½ citroen
  • 1 tot 2 teentjes knoflook
  • 1 tl balsamicoazijn
  • ½ tl chiliflakes
  • zeezout
KokenKoken

Bereiding

  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen, zodat je alles gemakkelijk kunt mengen.
  • Hak de verse basilicum fijn en pers de knoflook en voeg dit bij de roomboter. Hierna doe je het sap van de halve citroen, balsamicoazijn en chiliflakes bij de boter. Meng alles goed door elkaar.
  • Breng eventueel extra op smaak met zeezout.
  • Serveer direct of bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Vergeet de boter niet ruim van te voren uit de koelkast te halen.
Je kunt de basilicum knoflook boter ook oprollen in wat folie en invriezen.
Heb je de basilicum knoflook boter gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten