Witlof met parmaham en ei

With love (‘wit-lof’)

Met witlof kun je heel veel kanten op. Je kunt het rauw eten in een salade of verwerkt in een ovenschotel. En laten wij nou voor deze laatste optie gekozen hebben. We kennen natuurlijk allemaal de klassieke witlof ham en kaas uit de oven. Maar hoe leuk is het om eens een andere variant te maken dat het gerecht net wat spannender maakt? Probeer eens deze ovenschotel van witlof met parmaham en ei. Iedereen zal ervan smikkelen. De parmaham geeft het geheel wat pit en de kaassaus maakt het helemaal af.


Paasdiner

Ben je van plan om met Pasen een heerlijk diner op tafel te zetten voor je gasten? Probeer dan echt deze ovenschotel. Het is een toegankelijk gerecht wat bijna iedereen wel lust, van klein tot groot. Door de plakjes ei wordt het een echt Paasgerecht en het ziet er ook nog eens heel vrolijk uit. Wij wensen jullie allemaal smakelijke Paasdagen!

2 personen
30 minuten + 15 minuten oventijd
witlof-met-parmaham-en-ei

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • 3 eieren
  • 8 plakken parmaham
  • 40 gr geraspte pittige kaas
  • extra kaas om af te toppen
  • 1 el mosterd
  • 40 gr roomboter
  • 40 gr bloem
  • 400 ml melk
  • 1 tl nootmuskaat
  • peper en zout
KokenKoken
witlof-met-parmaham-en-ei2

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwijder de uiteindes van de witlof en snij ze doormidden. Verwijder eventueel de harde kern. Kook of stoom de stronkjes beetgaar in ongeveer 5 minuten. Laat ze hierna goed uitlekken.
  • Kook ondertussen de eieren hard. Pel ze daarna en snij in kleine stukjes.
  • Maak de kaassaus door de boter te laten smelten in een pannetje op laag vuur. Als de boter helemaal is gesmolten, voeg je de bloem erbij en blijf goed roeren. Als het mengsel na een paar minuten zanderig begint te worden en naar koekjes begint te ruiken, voeg je beetje bij beetje de melk toe en roer dit goed door met een garde tot je een mooie saus hebt. Doe de mosterd en de kaas erbij en roer dit goed door.
  • Rol de witlof in de parmaham en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de stukjes ei erover en daarna de kaassaus. Strooi de extra geraspte kaas over het gerecht.
  • Zet de schaal in de oven voor ongeveer 15 minuten.
Serveer met gebakken aardappeltjes, frietjes of zoete aardappel!
Heb je de witlof met parmaham en ei gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

rabarber-taartjes

Rabarber taartjes

Friszuur met zoet Mogen wij even jullie aandacht? Hoe mooi en kleurrijk zien deze rabarber taartjes eruit! Het zure van de rabarber combineert perfect met

Lees verder »
shakshuka

Shakshuka

Een gerecht van eieren gepocheerd in een saus van tomaten en paprika, dat is shakshuka, een soort van stoofpotje. Op smaak gebracht met lekkere en

Lees verder »