Aardappelpuree

Natuurlijk kun je ook de kant en klare aardappelpuree gebruiken of de zakjes van de bekende merken uit de supermarkt. Maar dit is lang niet zo lekker als dat je het zelf klaarmaakt en ook een stuk gezonder zonder al die nutteloze ingrediënten. Deze aardappelpuree is een echt basisrecept die je bij veel gerechten kunt serveren en waarmee je oneindig kunt variëren. Een erg gangbaar bijgerecht, aangezien bijna iedereen dit wel lust. Ook heel lekker om dit bij het Kerstdiner te serveren voor je gasten. Je zou dit bijvoorbeeld ook al een dag van tevoren kunnen maken, je hoeft het de volgende dag alleen nog maar op te warmen. Met andere woorden: makkelijk, snel en altijd lekker!

2 personen
30 minuten
Aardappelpuree

Ingrediënten

 • ½ kg kruimige aardappelen
 • 80 ml melk
 • 15 gr roomboter
 • ¼ tl nootmuskaat
 • zout en peper
KokenKoken

Bereiding

 • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken, zodat ze gelijkmatig gaar worden tijdens het koken. Kook de aardappelen gaar in een pan met een laagje water en een snufje zout in zo’n 15 tot 20 minuten. Controleer de gaarheid door met een mesje of een vork in de aardappelen te prikken.
 • Giet hierna de aardappelen af en kook ze op de laagste warmtebron even droog. Hoe droger, hoe luchtiger de puree straks wordt.
 • Verwarm ondertussen de melk in een pannetje op laag vuur. Laat het niet koken.
 • Neem de aardappelen van het vuur en stamp ze fijn. Voeg de warme melk en de boter toe en roer het luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten en opgenomen is.
 • Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.
 • Serveer het in een mooie (voorverwarmde) schaal bij bijvoorbeeld een lekkere stoofschotel.
Voor de variatie kun je er vlak voor het serveren ook wat kleine blokjes kaas doorheen scheppen en een ½ el grove mosterd.
Heb je de aardappelpuree gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

christmas-cookies

Christmas cookies

Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

Lees verder »