Aubergine & courgette lasagne

Deze maand was het weer tijd voor een lekkere foodblog swap. En deze maand mochten wij koken van het blog van Hilde. Hilde is trots eigenaar van het blog slowfoody.nl welke boordevol staat met heerlijke recepten, keukentips en lifestyle artikelen. Het koken heeft Hilde van huis uit meegekregen en ondanks dat ze een druk leven heeft met 3 kinderen probeert ze elke dag weer iets origineels op tafel te zetten. Zij kookt vooral zonder pakjes en zakjes en altijd vers, iets wat ons als muziek in de oren klinkt. Wij hebben het recept Melanzane alla parmigiana uitgekozen om te koken. De twist die wij eraan hebben gegeven is dat wij de helft van de aubergine hebben vervangen door courgette. Het resultaat, de aubergine & courgette lasagne, was heerlijk! Dankjewel Hilde voor de smakelijke inspiratie.

4 personen
20 minuten + 30 minuten oventijd
Aubergine courgette lasagne

Ingrediënten

  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 grote aubergine
  • 2 grote courgettes
  • 2 bollen mozzarella
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout en peper
KokenKoken
Aubergine courgette lasagne

Bereiding

  • Verwijder de basilicumblaadjes van de takjes en snij de takjes in kleine stukjes.
  • Snij de aubergine en de courgettes in plakken in de lengte en zet even opzij.
  • Snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui, knoflook en de basilicumtakjes middelhoog vuur in een pan met wat olijfolie. Voeg na ongeveer 3 minuten tomatenblokjes toe. Breng het tegen de kook aan en doe dan de gedroogde basilicum erbij.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  • Zet de grillpan op middelhoog vuur, bestrijk de plakken aubergine en courgette met een klein beetje olie en grill de plakken aan beide zijde in 2-3 minuten goudbruin.
  • Schep eerste een laag tomatensaus in de ovenschaal en verdeel hier overheen ongeveer 1/3 van de geroosterde aubergine en courgette. Snij de mozzarella in plakken en leg 1/3 deel van de mozzarella op de groenten. En hier boven op verdeel je 1/3 van de geraspte Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum. Herhaal dit nog twee keer en eindig met tomatensaus en de rest van de kaas.
  • Schuif de ovenschaal in de oven en bak het gerecht in 30 minuten gaar.
Dit gerecht smaakt lekker met vers brood, maar ook met rijst of pasta!
Heb je deze aubergine & courgette lasagne gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

hartige-banketletter

Hartige banketletter

’t Heerlijk avondje is bijna gekomen! Gezellig met de familie bij elkaar komen of samen met vrienden spelletjes doen met uiteraard daarbij cadeautjes, want die

Lees verder »
pepernoten-brownies

Pepernoten brownies

‘Zie ginds komt de stoomboot…….’ De goedheiligman is samen met zijn pieten weer gearriveerd in ons kleine kikkerlandje. Van mijn neefjes heb ik begrepen dat

Lees verder »