Banaan frambozen bars

Dit keer een wat minder gezond recept, maar wel eentje om je vingers bij af te likken! Banaan frambozen bars, een luchtige en zachte bananencake met een topping van zoete frambozen en een crunch van pinda’s. Een heerlijke lekkernij waar je iedereen, van jong tot oud, een plezier mee zult doen. De zomer is in aantocht en daar past deze snack perfect bij.

Dit recept kun je serveren als traktatie bij de koffie of bijvoorbeeld als dessert met een lekkere bol ijs. Je hoeft geen ervaren bakker te zijn om dit recept te maken, het lijkt moeilijker dan het is. Neem de kinderen mee de keuken in en ga aan de slag met deze banaan frambozen bars!

ca. 15 stuks
30 minuten + 45 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 125 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gr suiker + 1 el suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 240 gr bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 150 gr frambozen
  • zout
  • bakvorm 20×30 cm
 
Voor de topping:
  • 30 gr roomboter
  • 100 gr basterdsuiker
  • 70 gr ongezouten pinda’s
  • 30 gr bloem
KokenKoken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de bakvorm in en bekleedt met bakpapier.
  • Doe de frambozen in een pannetje met 1 el suiker en laat dit zachtjes koken, totdat je een compote hebt. Roer dit steeds goed door. Zet dit opzij, zodat het kan afkoelen.
  • Meng in een kom de roomboter met de suiker en vanillesuiker. Mix daarna de eieren er één voor één doorheen.
  • In een andere kom zeef je de bloem, bakpoeder, kaneel en een snuf zout. Voeg dit bij het mengsel in de andere kom en meng het geheel goed door tot een mooi beslag.
  • Prak de bananen en schep dit door het mengsel.
  • Doe het beslag in de bakvorm en verdeel hierover de frambozen compote.
  • Maak nu de topping door de roomboter zachtjes te laten smelten en haal van de warmtebron. Hak de pinda’s grof en doe deze bij de gesmolten boter. Voeg daarna ook de basterdsuiker en de bloem toe en meng dit goed door elkaar. Verdeel dit over de cake.
  • Zet de bakvorm in de oven voor ca. 45 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake perfect!
  • Laat helemaal afkoelen en snij in in mooie blokjes of repen.
De topping kun je ook maken met bijvoorbeeld aardbeien of een andere fruitsoort.
Heb je de banaan frambozen bars gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

christmas-cookies

Christmas cookies

Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

Lees verder »