Bietenrisotto

Wat ziet deze roze bietenrisotto er mooi uit hé? Deze risotto is super makkelijk om te maken en heel smeuïg. Het vergt misschien wat meer tijd dan gemiddeld, maar we kunnen het zeker aanraden om een keer te proberen. Met krokante spekjes, zachte geitenkaas en amandelen voor een lekkere bite. Eet je liever vegetarisch, laat dan de spekjes achterwege. Geniet van dit verrassende en kleurrijke gerecht!

2 personen
40 minuten
Bietenrisotto

Ingrediënten

  • 200 gr gekookte rode bietjes
  • 150 gr risottorijst
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr spekreepjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 50 ml witte wijn
  • 30 gr roomboter
  • zachte geitenkaas
  • handje ongebrande amandelen
  • paar blaadjes munt
  • zout en peper
KokenKoken

Bereiding

  • Snipper de sjalot en de knoflook en snij de bietjes in kleine blokjes. Je kunt ze eventueel ook raspen. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en bak de spekjes uit.
  • Neem een pan met een dikke bodem en doe hierin de helft van de roomboter. Fruit de sjalot en de knoflook. Voeg dan de risottorijst toe en bak deze mee voor ongeveer 3 minuten, totdat deze glazig is geworden.
  • Doe de witte wijn erbij en roer door tot het is opgenomen. Het moet heel zachtjes koken. Voeg een scheut bouillon erbij en blijf roeren tot het vocht is opgenomen, ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt zo’n 20 minuten. Voeg halverwege de bietjes toe en ga door met het toevoegen van de bouillon. Je kunt wat bouillon overhouden. Blijf de risotto proeven of deze beetgaar is.
  • Schep hierna de gebakken spekjes door de risotto en warm even door. Haal dan de pan van het vuur en voeg de overgebleven roomboter toe. Roer dit door de risotto, zodat deze lekker romig wordt. Laat 3 minuten staan met de deksel op de pan.
  • Hak de geroosterde amandelen grof en voeg ze toe aan de risotto en meng het geheel nog even goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de bietenrisotto op de borden en top af met de zachte geitenkaas en de munt blaadjes.
Hou je niet van geitenkaas? Bestrooi het gerecht dan bijvoorbeeld met feta of geraspte Parmezaanse kaas.
Heb je de bietenrisotto gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten