Blauwe bessen chocolade clafoutis

De klassieke clafoutis is Frans gebak met kersen en is heerlijk als nagerecht. Het bestaat uit eieren, melk, bloem, suiker en eventueel room of gesmolten boter. Je kunt ook zeker variëren met ander fruit en laten wij dat nou net gedaan hebben. En wel met blauwe bessen en als zoete tegenhanger chocolade. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan perzik, frambozen of banaan. De blauwe bessen chocolade clafoutis is een dessert waar de hele familie van zal smullen, helemaal met een lekkere toef slagroom!

8 personen
15 minuten + 40 minuten oventijd
blauwe-bessen-chocolade-clafoutis1

Ingrediënten

  • 450 gr blauwe bessen
  • 70 gr rietsuiker
  • 3 eieren
  • 70 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 25 gr roomboter + extra om in te vetten
  • 2 el cacao
  • 1 vanillestokje
  • zout
  • 25 gr amandelschaafsel
  • poedersuiker
  • ronde bakvorm ca. 26 cm
KokenKoken
blauwe-bessen-chocolade-clafoutis2

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de melk in een klein pannetje, snij het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit en doe dit bij de melk. Breng dit zachtjes aan de kook en haal het pannetje van de warmtebron. Voeg de roomboter toe en laat dit al roerend smelten en zet dit even opzij.
  • Vet de bakvorm in met boter.
  • Neem een grote kom en zeef hierboven de bloem, cacao en een snuf zout. Voeg de rietsuiker toe en meng dit door elkaar. Doe hierbij de eieren en roer dit goed door.
  • Nu voeg je de warme melk toe en meng dit goed door met een garde. Het moet een dun beslag worden wat op pannenkoekenbeslag lijkt.
  • Verdeel de blauwe bessen onder in de bakvorm en schenk hierover het beslag tot de blauwe bessen bijna helemaal bedekt zijn.
  • Zet de bakvorm in de oven voor 35 tot 40 minuten. Na 20 minuten verdeel je het amandelschaafsel over de clafoutis en schuif je de bakvorm terug in de oven.
  • Garneer voor het serveren de clafoutis met de poedersuiker.
Het lekkerste is om de clafoutis warm te serveren als dessert. Maar de volgende dag is het ook nog heel smakelijk.
Heb je de blauwe bessen chocolade clafoutis gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten