Bombay kip met bloemkool

Iedereen in mijn omgeving weet dat ik een groot fan ben van Jamie Oliver. Ik kan wel zeggen dat hij mij heeft geïnspireerd om te gaan koken en vooral te koken zonder pakjes en zakjes, op een gezonde manier. Dit boek was een van de eerste die ik kreeg en was gelijk verkocht en heb bijna alle gerechten wel een keer geprobeerd. Vandaag hebben wij een heerlijke Bombay kip met bloemkool van Jamie gemaakt uit het boek “Super food voor elke dag”. De Bombay kip kruiden kun je ook kant en klaar kopen maar met dit recept weet je precies wat erin zit! Eet smakelijk!

4 personen
30 minuten
Bombay kip met bloemkool

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkool
  • 100 gr bruine rijst
  • bosje verse munt
  • 1 citroen
  • 1 volle tl kurkuma
  • 6 el yoghurt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 3 cm verse gemberwortel, geschild, fijngehakt
  • 4 kippendijen
  • 1 tl zwarte mosterdzaad
  • 60 gr jonge bladspinazie
KokenKoken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Snij de bloemkool in roosjes en stoom deze voor 15 minuten in een stoompan of in een zeef boven de rijst die je gaat koken.
  • Pluk de muntblaadjes van de takjes, leg een paar blaadjes apart en doe de rest in de blender. Vervolgens voeg je 3 el yoghurt, scheutje water en de helft van de citroensap toe en laat je de blender zijn werk doen, totdat je een gladde saus overhoudt. Deze dressing doe je in een kommetje en zet je even weg in de koelkast.
  • We zijn nog niet klaar met de blender, want nu vul je deze met de rest van de yoghurt, citroensap, kerriepoeder, balsamicoazijn, kurkuma, gember en de knoflook. Wederom laat je de blender draaien totdat je een mooie gladde saus overhoudt.
  • Deze saus meng je met de kippendijen en leg ze in een ovenschaal samen met de bloemkool roosjes. Strooi er vervolgens de komijn- en mosterdzaad overheen en zet de schaal voor 15 minuten in de oven.
  • Haal de kip uit de oven en snij in mooie reepjes.
  • Leg een aantal spinazieblaadjes op het bord met daarop de bloemkool, rijst en de reepjes kip. Nu nog de dressing er overheen en je kunt aan tafel. Geniet van de bombay kip met bloemkool!
Voeg een rood pepertje toe aan de ovenschaal om wat meer pit mee te geven aan het gerecht.
Heb je de bombay kip met bloemkool gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

christmas-cookies

Christmas cookies

Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

Lees verder »