Chocolade kersen rol

Ben je nog op zoek naar een dessert tijdens het kerstdiner? Stop dan met zoeken en maak deze heerlijke chocolade kersen rol. Een opgerolde chocoladecake met een vulling van slagroom met een vleugje koffie en zoete kersen. Deze combinatie van chocolade, kersen en koffie is echt hemels! Een mooi feestelijk dessert waar je de show mee kunt stelen tijdens het kerstdiner. Een makkelijke bijkomstigheid is dat je deze cakerol van tevoren al kunt maken! Zo hou je je handen een beetje vrij en heb je meer tijd om met je gasten door te brengen.

8-10 personen
40 minuten + 10 minuten oventijd
chocolade-kersen-rol

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 100 gr suiker + 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gr bloem
  • 30 gr cacao
  • 250 ml slagroom
  • 300 gr pitloze kersen op siroop
  • 1 kopje espresso
  • 1 zakje klop fix
  • 50 gr melkchocolade
  • zout
  • poedersuiker
KokenKoken
chocolade-kersen-rol-2

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Klop de eieren met 100 gr suiker en de vanillesuiker luchtig in een keukenmachine of met een handmixer.
  • Zeef hierboven de bloem, cacao en een snuf zout en spatel dit voorzichtig door het luchtige eiermengsel tot een mooi beslag.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover gelijkmatig het beslag met een spatel. Het moet een plak worden van ongeveer 30 bij 40 centimeter.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak voor 10 minuten. Haal hierna de cake uit de oven, verwijder het bakpapier en rol de cake direct voorzichtig op en laat het op deze manier afkoelen.
  • In de tussentijd kun je de vulling gaan maken. Klop de slagroom met 2 el suiker en de klop fix stijf. Meng de espresso door de slagroom en laat dit nog even goed opstijven in de koelkast.
  • Als de cake voldoende is afgekoeld rol je hem weer uit. Smeer de vulling gelijkmatig over de cake en verdeel hierover de uitgelekte kersen. Rol de cake voorzichtig, maar zo strak mogelijk op.
  • Bestrooi de cakerol met poedersuiker. Laat de chocolade smelten en decoreer hiermee de cakerol. Bewaar de chocolade kersen rol in de koelkast tot je hem gaat serveren.
Serveer de cakerol met een flinke bol ijs en een toef slagroom.
Heb je chocolade kersen rol gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten