Eton mess met frambozen

De tijd vliegt en de feestdagen komen steeds dichterbij. Dus we gaan de komende weken heerlijke kerstrecepten met jullie delen. Vandaag is dat de eton mess met frambozen. Eton mess is een Engels dessert gemaakt met meringue, aardbeien en slagroom. Maar je kunt hier natuurlijk heel veel variaties op maken. Onze eton mess bestaat uit heerlijke frambozen, zoete meringue en romige witte chocolademousse. Met daarbij ook nog pistachenootjes voor de fijne crunch. Extra fijn is, dat je het grootste gedeelte van dit dessert kunt voorbereiden, je hoeft de glaasjes dan alleen nog op te bouwen. Echt een ultiem en prachtig kerstdessert waar je je gasten mee kunt verrassen, blije gezichten gegarandeerd!

4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr frambozen
  • 100 gr meringue
  • 40 gr pistachenoten
  • 2 el suiker
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 175 gr witte chocolade
  • 4 glaasjes
KokenKoken

Bereiding

  • Doe de frambozen in een pannetje (hou een paar frambozen apart voor de topping) met 1 el suiker. Zet dit op middelhoog vuur en laat het zachtjes koken, totdat het een mooie compote is geworden. Haal van het vuur en laat de compote afkoelen.
  • Klop de slagroom met 1 el suiker in een kom, maar klop het niet helemaal stijf en zet opzij.
  • Hak de chocolade fijn en smelt deze au bain-marie. Dit doe je door een pan met een klein laagje water zachtjes aan de kook te brengen. Zet hierop een hittebestendige kom en zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. In de kom laat je de chocolade langzaam en geleidelijk smelten. Op deze manier kan de chocolade niet verbranden. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen.
  • Doe de mascarpone in een kom en klop dit even los. Meng nu de gesmolten chocolade door de mascarpone, totdat er geen klontjes meer zijn. Spatel voorzichtig de slagroom door het mascarpone chocolade mengsel en laat het even opstijven in de koelkast.
  • Brokkel de meringue in kleine stukjes en hak de pistachenoten grof.
  • Nu kun je de eton mess gaan opbouwen in de glaasjes. Begin met witte chocolademousse, dan de frambozen compote, meringue en de pistachenoten. Daarna weer chocolademousse, frambozen compote en eindig met de chocolademousse. Hier boven op verdeel je de laatste pistachenoten en meringue. Top af met de overgebleven frambozen.
Je kunt in plaats van frambozen ook gebruik maken van ander soort fruit, zoals bijvoorbeeld aardbeien of bramen. Maak er een feestje van!
Heb je de eton mess met frambozen gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten