Frambozen bars

Wil je je Valentijn verrassen met een zoete lekkernij? Dan hebben wij het perfecte recept wat in de smaak zal vallen bij je lover! Deze frambozen bars zijn helemaal in het thema door de mooie rode kleur. Ze zijn verfrissend en zoet met een vleugje citroen en een brosse bodem. Decoreer ze met wat frambozen en bestrooi daarna met poedersuiker voor een mooie look. Uiteraard kun je de frambozen bars op iedere dag van het jaar maken, want ze zijn altijd lekker! Happy Valentine!

ca. 15 bars
45 minuten + ca. 35 minuten oventijd
Frambozen bars

Ingrediënten

Bodem:
  • 130 gram bloem
  • 35 gram poedersuiker
  • 120 gram roomboter op kamertemperatuur
  • snufje zout
  • bakvorm ca. 20×20 cm

Vulling:
  • 150 gram kristalsuiker
  • 30 gram bloem
  • 2 grote eieren
  • 1 eiwit
  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • 160 gr frambozen + extra voor de versiering
  • snufje zout
KokenKoken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een vierkante bakvorm van ca. 20 x 20 cm en bekleed deze met wat bakpapier en laat deze aan beide zijden iets overhangen.
  • Voor de bodem doe je de bloem, poedersuiker, roomboter in kleine stukjes en het zout in een kom en mix dit met een keukenmachine of een mixer totdat het kruimels zijn. Verdeel de kruimels over de bodem van de bakvorm en druk dit goed aan. Bak de bodem in de oven voor zo’n 15 tot minuten tot deze goudbruin is.
  • Ga ondertussen verder met de vulling. Pureer de frambozen met de citroensap in een blender. Haal het mengsel door een zeef en vang het op in een grote kom.
  • Voeg hierbij de citroenrasp, eieren, eiwit, suiker, bloem en het zout en mix dit tot een egale massa.
  • Als de bodem klaar is, giet je de frambozenmengsel over de hete korst. Zet de vorm terug in de oven voor ca. 15 tot 20 minuten tot de vulling stevig is en niet meer wiebelig is in het midden. Bak het niet te lang, want anders breekt de vulling.
  • Laat het geheel volledig afkoelen in de vorm en koel hem daarna voor ongeveer 1-2 uur in de koelkast. Til het taartje aan het bakpapier uit de vorm en snij deze in gelijke rechthoekige stukjes, zodat je mooie bars krijgt.
  • Top af met de frambozen en bestrooi de bars met wat poedersuiker. Bewaar de repen in de koelkast in een luchtdichte verpakking.
Om het extra feestelijk te maken, kun je ze nog versieren met een toefje slagroom en sprinkles.
Heb je de frambozen bars gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten