Gevulde paprika’s

Deze kleurrijke gevulde paprika’s uit de oven zijn een feestje op je bord. Ze zijn gevuld met kruidige Spaanse chorizo worst, rijst en gegratineerd met cheddar kaas. Wij hebben gebruik gemaakt van notenrijst, dit geeft extra smaak aan het gerecht. Maar je kunt uiteraard ook kiezen voor gewone rijst. Daarnaast heeft dit gerecht ook een Mexicaans tintje gekregen door de zwarte bonen en de mais. En het grote pluspunt is, is dat ze ook nog eens heel simpel te maken zijn. Echt ideaal als je eters over de vloer krijgt, want je kunt het meeste al voorbereiden. Je hoeft ze dan alleen nog maar de oven in te schuiven, op deze manier heb je meer tijd voor je gasten.

2 personen
30 minuten
gevulde-paprika's-1

Ingrediënten

  • 2 paprika’s
  • 150 gr chorizo
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 100 gr (noten) rijst
  • 40 gr geraspte cheddar kaas
  • 100 gr zwarte bonen
  • 75 gr mais
  • verse koriander
  • olijfolie
  • peper en zout
KokenKoken
gevulde-paprika's-3

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat je de rijst niet te droog kookt.
  • Snipper ondertussen de ui en de knoflook.
  • Snij de chorizo in kleine blokjes en halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • Neem een flinke koekenpan of hapjespan en fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie.
  • Voeg hierna de blokjes chorizo toe en bak dit mee voor ongeveer 5 minuten. Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken in een zeef en doe dit in de pan erbij en bak mee voor een paar minuten.
  • Hierna kunnen de tomatenblokjes erbij. Voeg de paprikapoeder en de komijnpoeder toe en meng alles goed door elkaar en laat het zachtjes pruttelen op laag vuur voor 5 minuten.
  • Voeg nu de rijst toe en roer alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Leg de halve paprika’s in een ovenschaal en vul deze met het mengsel. Verdeel de cheddar kaas over de paprika’s. Nu kan de schaal de oven in voor 15 tot 20 minuten.
  • Hak wat verse koriander fijn en gebruik dit als garnering als de paprika’s uit de oven komen.
In plaats van chorizo kun je ook gehakt of kip gebruiken in dit recept. Of hou het lekker vegetarisch met wat extra groenten.
Heb je de gevulde paprika’s gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten