Gezonde Koningsdag fruitsticks

Koningsdag is weer in aantocht, maar helaas nog wel met de benodigde beperkingen en zullen we deze in en om het huis moeten doorbrengen. Wil je iets leuks doen met de kinderen? Maak dan deze gezonde Koningsdag fruitsticks. Gebruik aardbeien, bananen en blauwe bessen om de kleuren van de Nederlandse vlag te maken. Een hele leuke bezigheid voor de kinderen, super gezond en een feest om het op te eten. 2 of eigenlijk 3 vliegen in één klap. Pers er een paar ‘appeltjes van Oranje’ bij en het Koningsdag feest is compleet. Plezier gegarandeerd met deze traktatie!

8 fruitsticks
10 minuten
Gezonde-koningsdag-fruitsticks

Ingrediënten

  • 16 aardbeien
  • 3 bananen
  • 24 blauwe bessen
  • 8 satéprikkers
KokenKoken

Bereiding

  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Was de aardbeien en de blauwe bessen.
  • Haal de schil van de bananen en snij deze in 4 gelijke stukken.
  • Neem een satéprikker en rijg hieraan eerst 2 aardbeien, dan 2 stukjes banaan en eindig met 3 blauwe bessen, zodat je het rood, wit, blauw effect krijgt.
  • Ga door met rijgen tot al het fruit op is. Eventueel kun je er ook nog wat partjes mandarijn bij doen.
Wil je de kinderen extra verwennen, druppel er dan nog wat chocoladesaus overheen.
Heb je de gezonde Koningsdag fruitsticks gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

Oranje koeken

Oranje koeken

Koningsdag Hoe fijn is het dat we eindelijk weer eens echt ouderwets Koningsdag kunnen vieren! Dat voelt als een eeuwigheid geleden. Lekker slenteren over de

Lees verder »