Havermout met appel en kaneel

Havermout als ontbijt, ik moest er vroeger nooit wat van hebben, maar deze variant maakt mij erg blij. Dit recept voor havermout met appel en kaneel is zo lekker! Het gerecht is vergelijkbaar met de appeltaart van onze moeder! En het is ook nog eens heel gezond!

1 persoon
5 minuten
Havermout appel kaneel

Ingrediënten

  • 6 el havermout
  • circa 200 ml melk
  • 1 zoete appel
  • handje blauwe bessen
  • 2 tl kaneel
KokenKoken

Bereiding

  • Doe de melk bij de havermout. Meng het door elkaar en zet het pannetje vervolgens op het vuur en wacht al roerend tot het begint te koken, dan is het tijd om het vuur uit te zetten.
  • Ondertussen schil en rasp je de appel. Hou een paar stukjes appel apart om zo direct de havermout mee te garneren. Daarna was je de blauwe bessen en zet je ze even apart.
  • Roer de havermout nogmaals een beetje door, is het mengsel lekker dik geworden dan is het klaar. Voeg vervolgens de geraspte appel toe en roer alles nog even goed door. Schep het mengsel op een bord, voeg de blauwe bessen en kaneel toe en klaar is je gezonde en snelle havermout met appel en kaneel!
Je kunt eventueel de appel ook al toevoegen voordat de havermout en de melk aan de kook gaan, hierdoor wordt de appel zacht en nog lekkerder.
Heb je de havermout met appel en kaneel gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

christmas-cookies

Christmas cookies

Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

Lees verder »