Herfstsalade met pompoen

De herfst is alweer even in het land, dus het is tijd voor gerechten met pompoen. Met zijn zachte, zoete en nootachtige smaak kun je er alle kanten mee op. Dit keer in een heerlijke lauwwarme herfstsalade met pompoen, met naast de pompoen de zachte geitenkaas en de bite van de granaatappel pitjes is dit een heerlijke herfstige pompoensalade om van te smullen, wij zijn fan!

2 personen
30 minuten
Herfstsalade met pompoen

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 125 gr couscous
  • zachte geitenkaas
  • pijnboompitjes
  • 1 rode ui
  • rucola mix sla
  • granaatappel
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap
  • 2 el witte balsamico azijn
  • 2 el honing
KokenKoken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de halve flespompoen en verwijder de pitten. Snij de de pompoen in blokjes en de ui in partjes. Vet de bakplaat in met wat olie en leg hierop de pompoenblokjes en de ui en bestrooi met wat peper en zout. Sprenkel daarna wat olijfolie en honing eroverheen. Meng dit goed door elkaar en rooster dit in ongeveer 30 minuten in de oven. Schep de pompoen en de ui halverwege om. De pompoen moet lekker zacht zijn.
  • Ondertussen doe je de droge couscous in een kom en doe hier een klein scheutje olijfolie bij en roer dit goed door, zodat de olijfolie goed gemengd is met de couscous. Hierdoor zal de couscous straks minder aan elkaar blijven plakken. Voeg hierbij 150 ml kokend water en dek dit af met een theedoek of vershoudfolie. Wacht tot het water is opgenomen en haal de couscous los met een vork en breng op smaak met wat citroensap en een snufje zout.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
  • De vinaigrette maak je door de olijfolie, witte balsamico azijn, honing en citroensap te mengen. Proef of deze goed op smaak is.
  • Rol de granaatappel over je werkblad, zodat de pitjes los komen en snij hem doormidden. Houdt de granaatappel boven een kom en sla met een houten lepel aan de bovenkant van de appel, zodat de pitjes in je kom vallen. Verwijder nog wel even de meegekomen velletjes.
  • Verdeel de couscous op een bord met daarop een handje sla. Verdeel de warme pompoen en ui hier overheen. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes. Verdeel de romige geitenkaas eroverheen en maak het af met de granaatappelpitjes. Als laatste besprenkel de salade met de vinaigrette.
Je kunt de geitenkaas eventueel ook vervangen door feta kaas als je dit lekkerder vindt.
Heb je de herfstsalade met pompoen gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

Oranje koeken

Oranje koeken

Koningsdag Hoe fijn is het dat we eindelijk weer eens echt ouderwets Koningsdag kunnen vieren! Dat voelt als een eeuwigheid geleden. Lekker slenteren over de

Lees verder »