Indonesische nasi goreng

Deze heerlijke Indonesische nasi goreng zonder pakjes en zakjes staat binnen een mum van tijd op tafel. Een gerecht waar je ons ‘s nachts voor wakker kunt maken en waar we het hele gezin een plezier mee doen. Lekker met de trassi, dit is garnalenpasta die zeker niet mag ontbreken in de nasi. We zeggen ook wel: ‘zonder trassi geen nasi!‘. Voeg er de groenten aan toe die jij het lekkerst vindt of maak het jezelf makkelijk met een nasi groente pakket. Lekker met bijvoorbeeld satésaus of atjar tjampoer. Met wat en hoe eet jij het liefst nasi goreng?

4 personen
20 minuten
Indonesische nasi goreng

Ingrediënten

  • 400 gr zilvervliesrijst
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 winterpeen
  • 1 cm verse gember
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl trassi (garnalenpasta)
  • 1 tl sambal
  • 1/2 tl laos
  • 1/2 tl ketoembar (gedroogde koriander)
  • 4 eieren
  • 4 stukken kippendijfilet
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el ketjap asin
  • olijfolie
KokenKoken
Indonesische nasi goreng

Bereiding nasi goreng

  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking en laat deze uitlekken en afkoelen. Voor het beste resultaat doe je dit ruim van tevoren, zodat de rijst goed droog is.
  • Snij de prei in dunne ringetjes, maak de winterpeen schoon en snij deze in dunne reepjes en snipper 1 ui.
  • Bereid de kip voor door deze in stukjes te snijden en zet apart.
  • Snij de andere ui in grove stukken en mix deze samen met de knoflook, geschilde gember en de trassi met een blender of staafmixer tot een mooie gladde brei.
  • Kluts de 4 eieren en doe in een koekenpan met een beetje olijfolie. Blijf goed door de eieren roeren met een spatel en voeg hierbij de sambal, totdat je scrambled eggs hebt.
  • Fruit de trassi mix in een wokpan 5 minuten aan in een eetlepel olie, voeg vervolgens de kip toe en bak deze goudbruin en gaar.
  • Hierna voeg je de tomatenketchup, laos, komijn, kurkuma en ketoembar toe en bak deze 3 minuten mee.
  • Daarna voeg je de prei, wortel en gesnipperde ui toe en laat deze voor zo’n 5 minuten meebakken.
  • Voeg dan de rijst toe en mix alles goed door elkaar en doe hierbij de ketjap aisin, laat dit nog een minuut of 5 lekker bakken.
  • Als laatste voeg je de scrambled eggs toe en meng alles goed door elkaar.
Lekker met zelfgemaakte satésaus, kroepoek, atjar tjampoer en gebakken uitjes.
Heb je deze nasi goreng gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

christmas-cookies

Christmas cookies

Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

Lees verder »