Italiaanse saltimbocca

In veel Italiaanse restaurants kun je de klassieker ‘saltimbocca’ bestellen. Het klinkt ingewikkelder dan het is, want het is heel gemakkelijk te maken. Een heerlijk stukje gebakken kalfsschnitzel met daarop parmaham en wat salieblaadjes. Deze Italiaanse delicatesse kun je bij iedere gelegenheid op tafel zetten, succes verzekerd bij het hele gezin.

4 personen
15 minuten
Saltimbocca

Ingrediënten

  • 4 ongepaneerde kalfsschnitzels
  • 8 tot 10 blaadjes salie
  • 4 grote plakken parmaham
  • 100 ml droge witte wijn
  • 40 gr boter
  • peper en zout
  • cocktailprikkers
KokenKoken

Bereiding Italiaanse saltimbocca

  • Haal de kalfsschnitzels een klein uurtje van tevoren uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur zijn als je ze gaat bereiden. Leg wat vershoudfolie over het vlees en sla de schnitzels iets platter met bijvoorbeeld een fles of deegroller.
  • Bestrooi de schnitzels aan beide zijden met een beetje peper en zout. Leg op elk stukje vlees een plak parmaham. Prik met de cocktailprikkers 2 tot 3 blaadjes salie vast op het vlees, zodat alles goed op zijn plek blijft zitten.
  • Neem een koekenpan en smelt hierin de boter. Bak eerst de schnitzel met de parmaham en de salie aan de onderzijde voor ongeveer 2 tot 3 minuten. Keer de schnitzels hierna om en bak de andere zijde voor een aantal minuten goudbruin. Leg de schnitzels op een bord en dek losjes af met aluminiumfolie.
  • Zet de warmtebron hoog en doe de witte wijn in de pan bij de boter en laat dit voor zo’n 2 minuten inkoken op hoog vuur. Leg de schnitzels nog even terug in de pan voor een minuutje.
  • Leg de saltimbocca op de borden en verdeel hierover de ingekookte saus. Serveer bijvoorbeeld met aardappeltjes uit de oven en verse gegrilde groenten.
Je kunt in plaats van verse blaadjes salie ook gedroogde salie gebruiken. Strooi dan eerst de salie over het vlees en leg daarna de parmaham erop en zet vast met cocktailprikkers.
Heb je de Italiaanse saltimbocca gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten