Krokante bananenchips

Dit is echt dé ultieme snack voor jong en oud als je het mij vraagt. Bananenchips is lekker, gezond en heel makkelijk en ook leuk om te maken. Eigenlijk doet de oven het meeste werk en dat met maar een paar ingrediënten, zoals kaneel en kokosrasp. De bananenchips kun je door je yoghurt doen bij het ontbijt of bijvoorbeeld meenemen als snack onderweg. Wil je toch cheaten? Leg er dan wat chocolade op! Neem even een momentje voor jezelf en geniet van deze krokante bananenchips.

2 porties
10 minuten + 2 uur oventijd
krokante-bananenchips

Ingrediënten

  • 2 bananen (zo geel mogelijk)
  • 1 el citroensap
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kokosrasp
  • eventueel pure chocochips
KokenKoken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 100 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Verwijder de schil van de bananen en snij ze in dunne plakjes. Doe de plakjes banaan in een kom. Voeg hierbij de citroensap, kaneel en kokosrasp. Meng dit voorzichtig door elkaar, zodat alle plakjes banaan zijn bedekt.
  • Verdeel de bananenplakjes over de bakplaat en schuif deze in de oven voor 1 uur.
  • Na dit uur draai je de plakjes om. Als je er graag chocolade aan toe wil voegen, leg je nu de stukjes chocochips op de plakjes banaan. Zet de bakplaat weer in de oven voor een uur, zodat de banaan verder kan drogen.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de bananenchips rusten, totdat deze hard zijn geworden.
Je kunt de bananenchips ook maken in de airfryer! 1 uur op 100 graden is voldoende, je hoeft de plakjes halverwege niet om te draaien.
Heb je de krokante bananenchips gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten

christmas-cookies

Christmas cookies

Wij hebben deze kerstdagen een volle agenda. Gezellig met vrienden en familie samen zijn en heerlijk eten en drinken. Dit jaar hebben we helaas niet

Lees verder »