Krokante kip met sinaasappelsaus

Wat een top gerecht is dit! Krokante kip met sinaasappelsaus, verse groenten en noedels. Het lijkt een beetje op de zoetzure kip bij de afhaalchinees, maar dan met een sticky sinaasappelsausje. Pas op dat je tijdens het koken de gefrituurde kip niet al stiekem op eet, want het is verslavend lekker. Bij dit gerecht hebben wij gekozen voor noedels, maar je kunt het uiteraard ook serveren met bijvoorbeeld rijst. Een heerlijk recept waar iedereen zijn vingers bij zal aflikken.

2 personen
30 minuten
Krokante kip met sinaasappelsaus

Ingrediënten

  • 250 gr kippendijfilet
  • 1 ui
  • 1 rode (punt) paprika
  • maïzena
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 75 gr sperziebonen
  • 3 winterpeentjes
  • ¼ Chinese kool
  • 180 gr (Udon) noedels
  • 1 cm verse gember
  • 1 bosui
  • olijfolie
  • 150 ml sinaasappelsap
  • ½ el gembersiroop
  • 2 el sojasaus
KokenKoken

Bereiding

  • Snij de kippendijfilet in blokjes. Meng de kip met wat zout, peper en olijfolie en laat even staan.
  • Doe een laag zonnebloemolie in een wokpan of een pan met een dikke bodem. Zet op het vuur en laat goed heet worden.
  • Meng 2 tot 3 el maïzena door de kip en zorg dat elk stukje goed bedekt is. Frituur de kip in de zonnebloemolie in zo’n 12 minuten goudbruin, schep af en toe om. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Schil in de tussentijd de gember en snij deze fijn, doe hetzelfde met de knoflook. Snij de paprika en de ui in blokjes. Maak de sperziebonen schoon, snij de Chinese kool in stukjes en de winterpeentjes schuin in stukjes.
  • Kook de noedels 10 minuten en spoel af met koud water.
  • Fruit in een wokpan de knoflook en de gember in wat olijfolie. Voeg daarna de groenten toe en wok ze beetgaar in ca. 6 minuten. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje sojasaus.
  • Meng ondertussen 2 el sinaasappelsap met 1 el maïzena. Doe de rest van de sinaasappelsap in een pannetje en laat het warm worden op het vuur. Doe het maïzenamengsel erbij en meng dit goed door. Voeg hierbij 2 el sojasaus en ½ el gembersiroop en laat het zachtjes inkoken, zodat het een mooi sausje wordt. Doe de kip erbij en zorg dat alle kipstukjes zijn bedekt met de saus.
  • Doe als laatste de noedels bij de groenten in de wok en warm goed door.
  • Maak het bord op met de noedels en groenten en leg hier bovenop de kip. Garneer met wat ringetjes bosui. Geniet van deze heerlijke krokante kip met sinaasappelsaus!
Hou je van pittig? Voeg dan wat sambal of een pepertje toe aan het gerecht.
Heb je de krokante kip met sinaasappelsaus gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten