Kwark met gebakken appel

Dit ontbijt recept is makkelijk, super lekker en ook nog eens verantwoord! Wie wil dat nou niet? Maak dan eens deze kwark met gebakken appel. De warme appel met kaneel en honing is heerlijk in combinatie met de kwark. De pacannoten en amandelen geven een extra crunch. Uiteraard kun je er elke noot aan toevoegen die je maar wilt. Bij ons een favoriet ontbijtje en eten wij regelmatig in de ochtend. Als je dit eenmaal gegeten hebt, wil je nooit meer anders!

1 persoon
10 minuten
Kwark met gebakken appel

Ingrediënten

  • 1 zoete appel
  • 250 gr magere kwark
  • handje pecannoten en amandelen
  • 1 el honing
  • 1 tl kaneel
  • olijfolie
KokenKoken

Bereiding

  • Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in schijfjes of blokjes. Bestrooi de appel met de kaneel.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en zet op middelhoog vuur. Doe de appel in de pan en laat even bakken.
  • Hak in de tussentijd de noten grof en doe ze bij de appel in de pan en bak dit even mee.
  • Voeg als laatste de honing toe en meng alles goed door elkaar en laat het nog even bakken.
  • Doe ondertussen de kwark in een kom. Verdeel hierover de appel en de noten. Top eventueel af met nog een beetje kaneel. Eet smakelijk!
De kwark kun je eventueel ook vervangen door bijvoorbeeld Griekse yoghurt, Skyr of gewone yoghurt.
Heb je de kwark met gebakken appel gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt, deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten