Kwarkbrood recept

Vroeger haalde onze vader dit kwarkbrood regelmatig bij de bakker voor het ontbijt in het weekend, wij waren er dol op. Nu hebben we het kwarkbrood zelf een keer gemaakt en dit is een ideaal recept om te maken tijdens de Paasdagen. Lekker bij het ontbijt of bij de brunch. Tussen het eieren zoeken door is het een leuke activiteit om dit brood te bakken samen met de kinderen. Met een flinke laag roomboter op het brood is het smullen geblazen voor jong en oud.

1 brood
20 minuten + 25 minuten oventijd
Kwarkbrood

Ingrediënten

  • 100 gr rozijnen
  • 2 eieren
  • 1 el bakpoeder
  • 300 gr bloem
  • 300 gr volle kwark
  • 40 gr witte basterd suiker
  • 1el olijfolie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gr hazelnoten
  • scheutje melk
  • ½ zoete appel
  • zout
  • poedersuiker
  • springvorm 18 cm
KokenKoken
Kwarkbrood

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Neem een springvorm met een doorsnede van 18 cm. Vet deze in en bekleed de bodem met wat bakpapier.
  • Laat de rozijnen in een kommetje lauw warm water wellen voor 15 minuten. Schil de appel en verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Hak de hazelnoten grof.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Doe hierbij de 2 eieren, kwark, olijfolie, vanillesuiker, basterdsuiker en een snuf zout. Mix alles goed door elkaar, het moet een plakkerig beslag worden. Probeer het beslag zo luchtig mogelijk te houden door niet teveel te mixen.
  • Schep als laatste de stukjes appel, hazelnoot en rozijnen voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel het beslag in de springvorm en zet deze in de oven voor 15 minuten.
  • Na de 15 minuten bestrijk je de bol met wat melk, zodat deze mooi bruin zal worden. Schuif hem daarna weer terug in de oven voor ongeveer 10 minuten. Bak het brood goudbruin en controleer met een satéprikker of het brood gaar is. De prikker dient er droog uit te komen.
  • Haal het kwarkbrood uit de oven en laat helemaal afkoelen. Bestrooi hem daarna met wat poedersuiker.
De hazelnoten kun je eventueel vervangen door andere verschillende soorten noten die je lekker vindt.
Heb je het kwarkbrood recept gemaakt en was het lekker, of juist niet? Heb je nog opmerkingen of wil je gewoon iets kwijt? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van het recept gemaakt deel deze dan met de hashtag #Kokenmetfamilie.
Kevin en Esther

Wij zijn Koken met familie

Wij zijn broer en zus Kevin en Esther de Vries! Welkom op onze website ‘Koken met familie’! Dit is dé plek waar je recepten kunt vinden voor en van de hele familie. Wij staan voor lekkere en simpele recepten, van gezonde gerechten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes tot heerlijke guilty pleasures. Laat je verrassen door de variatie aan recepten waar de hele familie van jong tot oud van kan genieten.

Meer lekkere recepten